Diabetes

מקומו של Docetaxel בטיפול בסרטן ערמונית בדרגת סיכון גבוהה (Journal of Clinical Oncology)

תוספת Docetaxel לטיפול ADT (Androgen Deprivation Therapy) עם טיפול קרינתי לא הובילה לשיפור הישרדות חולים עם סרטן ערמונית בדרגת סיכון גבוהה, אם כי המשלב עשוי להועיל לחלק מהחולים, כך עולה מתוצאות ארוכות-טווח שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות ש- Docetaxel אינו מומלץ לטיפול בגברים עם סרטן ערמונית בדרגת סיכון גבוהה, לאור תוצאות שליליות או תוצאות שאינן חד-משמעיות ממחקרים אקראיים קודמים, עדיין תתכן תועלת שלא נבחנה בעבר.

בתקופה שבין 21 בספטמבר בשנת 2005 ועד 13 בינואר בשנת 2015, חולקו באקראי 350 גברים עם סרטן ערמונית בדרגת סיכון גבוהה לטיפול קרינתי ו-ADT עם Docetaxel או למשלב ADT עם טיפול קרינתי בלבד. החוקרים בחנו את ההשפעה של תוספת Docetaxel ל-ADT עם טיפול קרינתי על התוצא העיקרי של הישרדות כוללת והיארעות ממאירויות על-רקע טיפול קרינתי וביקשו לקבוע אם ההשפעה של הטיפול על ההישרדות הכוללת הייתה שונה לפי תתי-קבוצות של חולים שסווגו על-פי רמות PSA (מתחת ל-4, מעל 20, לעומת 4-20 ננוגרם/מ”ל).

לאחר חציון מעקב של 10.2 שנים, 89 גברים הלכו לעולמם (25.43%); מבין אלו, 42 הלכו לעולמם עקב הממאירות בערמונית (47.19%). למרות שההישרדות הכוללת לא הייתה ארוכה יותר משמעותית עם Docetaxel (משך הישרדות ממוצע של 9.11 לעומת 8.82 שנים, p=0.22), שיעור הממאירויות על-רקע טיפול קרינתי היה נמוך יותר משמעותית (0.61% לעומת 4.90%; יחס סיכון מתוקן לגיל של 0.13, p=0.046).

ההשפעה של תוספת Docetaxel לטיפול ADT וטיפול קרינתי על ההישרדות הכוללת הייתה שונה משמעותית בין גברים עם רמות PSA מתחת ל-4 ננוגרם/מ”ל לעומת אלו עם ערכים בטווח 4-20 ננוגרם/מ”ל (יחס סיכון מתוקן של 0.27 ו-1.51, בהתאמה), בשל שיעורים נמוכים יותר של תמותה ספציפית עקב סרטן ערמונית בזרוע הטיפול ב- Docetaxel (0.0% לעומת 28.57%, בהתאמה) בקרב גברים עם ריכוז PSA מתחת ל-4 ננוגרם/מ”ל.

תוספת Docetaxel ל-ADT עם טיפול קרינתי לא הובילה להארכת הישרדות כוללת בגברים עם סרטן ערמונית בדרגת סיכון גבוהה, אך הפחיתה את היארעות מחלת ממאירות על-רקע טיפול קרינתי ועשויה להביא להארכת משך ההישרדות הכוללת בתת-קבוצה של גברים עם ריכוז PSA מתחת ל-4 ננוגרם/מ”ל עקב הפחתת תמותה ספציפית עקב ממאירות ערמונית.

Journal of Clinical Oncology 2021

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה