Diarrhea

הנחיות חדשות מטעם ה-ACG לטיפול בתסמונת מעי רגיז (American Journal of Gastroenterology)

התקדמות בבדיקות לאבחנה ואפשרויות טיפול בתסמונת מעי רגיז הובילו את ה-ACG (American College of Gastroenterology) לפתח הנחיות ראשונות מסוגן לניהול תסמונת מעי רגיז.

המומחים מסבירים כי תסמונת מעי רגיז הינה הפרעה נפוצה בתפקוד המעי, עם שיעורי הימצאות של 4.4-4.8% באוכלוסיה, הפוגעת באיכות החיים של החולים.

ההנחיות פורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology ומבין 25 ההמלצות שפורסמו מטעם הארגון, להלן ההמלצות העיקריות:

·       יש להשלים בדיקה סרולוגית לשלילת מחלת צליאק בחולים עם חשד לתסמונת מעי רגיז ושלשול.

·       יש להשלים בדיקת Calprotectin בצואה, Lactoferin בצואה ו-C-Reactive Protein בחולים ללא מאפיינים חשודים ועם תסמינים חשודים לתסמונת מעי רגיז ושלשול לשלילת מחלת מעי דלקתית.

·       אין להשלים בדיקת צואה רוטינית לפתוגנים של המעי בכל החולים עם תסמונת מעי רגיז.

·       אין להשלים בדיקת קולונוסקופיה רוטינית בחולים עם תסמינים של תסמונת מעי רגיז מתחת לגיל 45, בהעדר סימני אזהרה.

·       יש להתבסס על גישה אבחנתית חיובית (בניגוד לגישה אבחנתית המבוססת על שלילה) בחולים עם תסמיני תסמונת מעי רגיז לשיפור הזמן עד לטיפול והפחתת עלויות.

·       אין להשלים בדיקות לאלרגיה למזון ורגישות למזון בכל החולים עם תסמונת מעי רגיז, אלא אם ישנים תסמינים המעלים חשד לאלרגיה למזון.

·       יש להשלים בדיקה להערכה פיזיולוגיה אנו-רקטאלית בחולים עם תסמונת מעי רגיז ותסמינים המרמזים להפרעה ברצפת האגן ו/או עצירות עמידה.

·       יש לשקול ניסיון מוגבר להזמין דיאטה דלת FODMAP לשיפור התסמינים הגלובאליים.

·       לטיפול בתסמונת מעי רגיז, האפשרויות כוללות סיבים מסיבים, נוגדי-דיכאון טריציקליים, נוגד-דיכאון ופסיכותרפיה מכוונת למעי; אין להשתמש בפרוביוטיקה, פוליאתילן גליקול או השתלת צואה.

·       בחולים עם תסמונת מעי רגיז ועצירות, מומלץ שימוש במשפעלי תעלות כלור ו-GC (Guanylate Cyclase).

·       בחולים עם תסמונת מעי רגיז ושלשול, האפשרויות כולל סופחי חומצות מרה, Rifaximin ואגוניסטים/אנטגוניסטים לאופיואידים; בנשים עם תסמונת מעי רגיז עמידה וחמורה, ניתן לנסות Alosetron.

המומחים מאמינים כי מידע זה עשוי לסייע לרופאים וחוקרים בשנים הבאות. מחקרים נוספים נדרשים במטרה להבין טוב יותר את חשיבות המיקרוביום של מערכת העיכול בחולים עם תסמונת מעי רגיז ולהבין את התפתחות כאב ויסרלי.

The American Journal of Gastroenterology, online December 14, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה