Diarrhea

ד”ר אסמעיל מסאלחה, רופא מתמחה במחלקה האונקולוגית במרכז לגסי הריטג’ לאונקולוגיה בסורוקה, זכה במענק מחקר מוגדל כמחקר מצטיין של האגודה למלחמה בסרטן

האגודה למלחמה בסרטן תומכת בטיפול ובמצויינות במחקר בתחומים שונים, ומעמידה מענקי מחקר לצורך ביצוע מחקר קליני ובסיסי. לאחרונה זכה ד”ר אסמעיל מסאלחה, רופא מתמחה במערך האונקולוגי במרכז לגסי הריטג’ לאונקולוגיה בסורוקה במענק מוגדל כמחקר מצטיין בתחום.

מחקרו של ד”ר אסמעיל מסאלחה, בודק את ההשפעה של השתלת מיקרוביוטה צואתית לשיפור היעילות של תרופות מסוימות בסרטן ריאות גרורתי. הוא זכה למענק בהיקף 150 אלף מהאגודה למלחמה בסרטן.

טיפול אימונותרפי נפוץ כיום כטיפול בסוגים שונים של תחלואת סרטן. טיפול זה עוזר משמעותית, אך ישנם לא מעט חולים שלא מגיבים לטיפול באופן יעיל. לאחרונה בוסס הקשר בין הרכב אוכלוסיית חיידקי המעיים לבין תגובה קלינית לטיפולים אימונותרפיים, ומחקרים הצביעו על חשיבות חיידקי המעי, המיקרוביום, והשפעתם על יעילות הטיפול. יתרה מכך, מחקרים בארץ ובעולם, הראו שהשתלת צואה מחולים שהגיבו לטיפול בחולים שלא הגיבו, הפכה את החולים ה”לא מגיבים” למגיבים ובכך הגבירה משמעותית את יעילות הטיפול האימונותרפי.

ד”ר אסמעיל מסאלחה, רופא מתמחה במערך האונקולוגי במרכז לגסי הריטג’ לאונקולוגיה בסורוקה: ” במחקר זה אנו מציעים לבצע השתלת צואה  FMT- Fecal Microbiota Transplantationמחולי סרטן  שמחלתם נסוגה באופן מלא ומתמשך בתגובה לאימונותרפיה בחולי סרטן ריאה גרורתי בקו טיפול ראשון. מטרת ההשתלה היא ליצור בקרב המושתלים הרכב חיידקי מעיים שתומך טוב יותר בפעילות מערכת החיסון נגד הגידול. “.

ד”ר מסאלחה מסביר: ” תמיכה זו, בשילוב עם טיפול אימונותרפי, עשויה להוביל לתגובה קלינית טובה יותר. כך שהניסוי נועד לבחון את הבטיחות ותופעות הלוואי של השתלת צואה בשילוב עם מעכבים כנגד נקודות בקרה של מערכת החיסון ולהעריך את התגובה לטיפול. הזכייה במענק מביאה לי נחת וגאווה גדולה. אני מודה על ההזדמנות ועל הסיוע שניתן לי”.

פרופ’  עמיחי מאירוביץ, מנהל המערך האונקולוגי במרכז לגסי הריטג’ לאונקולוגיה בסורוקה: ” ד”ר מסאלחה המתמחה במסלול הרדיותרפיה, משלב מחקר קליני מחקר בסיסי ומחקר יישומי. החשיבה המקורית, השילוב המולטידיסיפלינרי, והיכולת לרכז רעיון מקורי ומורכב למחקר קליני מעולה, מבוקר ועדות אתיקה, הם תעודת כבוד לאיסמעיל ולבית החולים הנותן תשתית ראויה לצמיחה אקדמית מחקרית. המענק היוקרתי הוא עוד הוכחה למצויינות ויאפשר לערוך את המחקר פורץ דרך זה”.

פרופ’ יצחק אביטל מנהל מרכז לגסי הריטג’ לאונקולוגיה בסורוקה: ” אני מברך על זכייתו של ד”ר מסאלחה במענק חשוב זה.  קידום המחקר הוא בליבת העשייה שלנו במרכז לגסי הריטג’ לאונקולוגיה. המחקר בתחום הסרטן הוא חלק בלתי נפרד מהטיפול במחלה. באמצעות מחקר זה ניתנת הזדמנות לבחינת הדרך לביצוע FMT כטיפול משולב לאימונותרפיה ומבחינתנו כל התקדמות ושיפור בטיפול משמעותיים מאוד”.

משה בר חיים, מנכ”ל האגודה למלחמה בסרטן:  “מאז הקמתה, ממלאת האגודה למלחמה בסרטן תפקיד חשוב במימון מחקר מחלות הסרטן בישראל. האגודה מאמינה כי השקעה במחקר היום עשויה להוביל לפריצת דרך רפואית ולהביא בעתיד להפחתת שיעורי התמותה והתחלואה מהמחלה.
עשרות מענקי מחקר בתחום הסרטן, מוענקים מדי שנה לחוקרים מצטיינים ממוסדות מחקר ובתי חולים בישראל, שנמצאו ראויים על ידי וועדת המחקר של האגודה המורכבת מהמובילים בחוקרים והקלינאים בישראל, הבוחנת את הצעות המחקר מתוך ראיה לאומית כוללת.
אנו מברכים את ד”ר אסמעיל מסאלחה, על זכייתו  במענק מחקר מוגדל כמחקר מצטיין של האגודה למלחמה בסרטן”

על רופאים, שירותים מיוחדים ומידע נוסף באתר סורוקה www.soroka.org.il

לפרטים נוספים:
ענבר גוטר, דוברת; 
יסמין עמוס, ע’ דוברת;
שרון אדרי, ע’ דוברת; 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה