Digital Marketing

בתום מפגש מיוחד צוותי רפואה ליזמי הייטק במסגרת אירוע ה-JLMedathon נבחר הפתרון הזוכה : אפליקציה שתחליט עבור הרופא מה דחוף ומה לא

מקור: יובל מורגנשטיין , תקשורת ויחסי ציבור

אפליקציה שתחליט עבור הרופא מה דחוף ומה לא, שעון חכם לזיהוי מוקדם של התדרדרות חולים ששוחררו ושאלונים יומיים שיספרו על מצבם הרפואי של חולים באשפוז ביתי

האקתון רפואי-טכנולוגי הפגיש בין עולם הרפואה והטכנולוגיה במרתון מיוחד של 30 שעות והביא לפתרונות חדשניים ופריצות דרך שישנו את פני העתיד של עולם הרפואה

מפגש מיוחד בן 30 שעות בין גורמים בעולם הרפואה והבריאות לבין נציגים מעולמות הטכנולוגיה, היזמות וההיי-טק הוביל לפריצות דרך ופתרונות חדשניים לטיפול בבעיות ספציפיות בתוך העולם הרפואי, במיוחד על רקע האצת תהליכים שהביאה איתה הקורונה בטיפול בחולים קשישים ואשפוזי בית.

בסוף השבוע האחרון התקיים ב-BIOHOUSE בירושלים, אירוע ה-JLMedathon, האקתון רפואי-טכנולוגי הבנוי על חכמת ההמונים, בהובלתן של שלוש סטודנטיות לרפואה באוניברסיטה העברית: רז תשובה, רות לוריסו וסיון בצלאל, בו הן הציפו למשתתפים שתי בעיות קריטיות הקיימות בעולם הרפואה.

הראשונה, שימור התפקוד וקידום העצמאות בקרב קשישים ומניעת שבריריות עתידית בהם, והשניה, מציאת פתרונות טכנולוגיים למעבר לטיפולי בית, אשפוז ביתי ושיפור רצף הטיפול. 

הרעיון מאחורי האירוע היה להפגיש בין העולמות שלפעמים נראה שמרחק רב מפריד ביניהם, להסיר חסמים וחששות של יזמים להיכנס לעומק הבעיות ולמצוא להן פתרונות וכן לייצר נתיבים ישירים מעולמות הרפואה ואנשי הצוות לבין עולמות היזמות וההיי-טק.

באירוע הייחודי לקחו חלק אחים, פיזיותרפיסטיות, מרפאים בעיסוק, רופאות, וגם גורמים מכל קשת המקצועות הדרושים להקמת מיזם: מתכנתות, מעצבים, נשות מנהל עסקים ועוד.

בסוף האירוע, בבוקר היום השני, הוכרזו הזוכים בתחרות.

למקום הראשון הגיע מיזם Droxi, אפליקציה חכמה שלומדת את המטופל והתרופות שלו ויודעת לייעל את העבודה הקלינית של הרופא. היא מתעדפת בקשות, מציגה את המידע הקריטי להחלטות חשובות ונותנת דגשים לטיפול. המערכת לא קובעת עבור הרופא, אלא מסמנת ורומזת ועל ידי כך היא עוזרת להגביר את הפרודוקטיביות של הרופא, שלרוב נאלץ להעביר שעות רבות מול המסך בעבודה שאינה קלינית, ששוחקת אותו, גוזלת זמן וגורמת מטבע הדברים גם לשגיאות בטיפול, במתן תרופות והן גם סיבת המוות הרביעית בגודלה בארצות הברית. 

למקום השני הגיעה המיזם atHOME שבנוי על שאלונים יומיים שממלאים חולים הנמצאים באשפוז ביתי, כך שהרופא המטפל מקבל תמונת מצב מהירה ומדויקת על מצבו של המטופל, גם כאשר מדובר על טיפול מרחוק. 

למקום השלישי הגיע מיזם WatchMe, שבא לתת מענה לכ-20% מהחולים אשר חוזרים לאשפוז בתוך חודש מהשחרור, כשבאשפוזים החוזרים הסיכוי לתמותה ולסיבוכים רפואיים גדל.

העלות השנתית של אשפוזים חוזרים בארה”ב מוערכת בכ-60 מיליאר דולר. השעון החכם, שעלותו קטנה בהרבה, מנטר את המדדים הקוגנטיבים והתפקודיים של החולים המשוחררים ויודע לזהות התדרדרות באופן מיידי. 

האירוע התקיים בשיתוף האוניברסיטה העברית, הרשות לפיתוח ירושלים, קרן ההשקעות ARC IMPACT, בית חולים הדסה, מרכז רפואי שערי צדק, בית חולים קפלן ו-JLM IMPACT.  הקבוצות הזוכות זכו בפרס כספי וכן בשעות ייעוץ ממשרד עורכי הדין גרוס ושות’. 

קרדיט צילום: Droxy | בתמונה: הקבוצה המנצחת ב JLMedathon

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה