Eating disorders

ההשפעה של תוספי ויטמין D על רככת וגדילה בילדים (Pediatrics)

במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעט בילדים עם צריכת סידן מוגברת, לנטילת תוספי ויטמין D לא הייתה השפעה על רככת או גדילה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של תוספי ויטמין D על הסיכון לרככת וגדילה ליניארית בקרב ילדים מאפגניסטן. הם השלימו מחקר כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, שכלל 3,406 ילדים בגילאי 1-11 חודשים. המשתתפים חולקו באקראי לנטילת תוספי ויטמין D3 במינון 100,000 יחידות בינלאומיות, או פלסבו, אשר ניתנו כל שלושה חודשים למשך 18 חודשים.

מדד Rickets Severity Score חושב על-בסיס צילומי שורש כף יד וברכיים ב-631 תינוקות שנבחרו באקראי לאחר 18 חודשים, כאשר רככת הוגדרה בנוכחות מדד של מעל 1.5. משקל וגובה נמדדו בתחילת המחקר ולאחר 18 חודשים.

החוקרים מדווחים כי ריכוז 25-Hydroxyvitamin D המתוקן לעונה עמד בממוצע על 37 ננומול/ליטר, כאשר צריכת הסידן בתזונה עמדה בממוצע על 372 מ”ג ביום.

שיעורי הימצאות רככת עמדו על 5.5% בקבוצת הפלסבו ועל 5.3% בקבוצת ההתערבות (יחס סיכויים של 0.96, p=0.9). ההבדל הממוצע במדד סטיות התקן של הגובה המתוקן לגיל עמד על 0.05 (p = 0.3), אם כי ההשפעה של ויטמין D הייתה גדולה יותר באלו עם צריכה יומית של מעל 300 מ”ג סידן בתזונה (יחס סיכויים של 0.14, p=0.05). לא תועדו הבדלים בין הקבוצות בממוצע סטיית תקן של משקל מתוקן לגיל או משקל מתוקן לגובה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי לתוספי ויטמין D אין השפעה על רככת או גדילה בילדים, למעט באלו עם צריכת סידן מוגברת.

Pediatrics 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה