Eating disorders

הנחיות עדכניות אודות הטיפול במקרים של הליקובקטר פילורי עמיד לטיפול תרופתי (Gastroenterology)

איגוד ה-American Gastroenterological Association פרסם הנחיות עדכניות אודות הטיפול במקרים של הליקובקטר פילורי לאחר כישלון ניסיון ראשוני להכחדת החיידק. מטרת ההנחיות העדנכיות הייתה לספק את העצות הטובות ביותר אודות בחירת משטר הטיפול הספציפי, כמו גם גורמים ברמת המטופל וברמת המערכת העשויים לתרום ליעילות הטיפול בחולים עם זיהום עמיד.

פאנל המומחים מדגיש את הבעיות הקשורות במקרים של זיהום עיקש, כולל ההוצאות הרפואיות הישירות, כמו גם סיבוכים על-רקע טיפול וסיכון מוגבר לכיבים וסרטן קיבה. הכותבים מבהירים כי יש לעדכן את הגישות המקובלות במטרה להביא לשיפור בשיעורי הכחדה מוצלחת של החיידק עם המספר הקטן ביותר של ניסיונות טיפול.

להלן עיקרי ההמלצות המפורסמות במסמך:

·       מעבר לעמידות לטיפול אנטיביוטי, יש לנסות לזהות גורמים אחרים העלולים לתרום לכישלון הטפול הראשון, דוגמת היענות לא-מספקת לטיפול ודיכוי לא-מספק של חומצת קיבה.

·       יש להתייחס למכשולים הפוגעים בהיענות למשטרי הכחדה מורכבים לפני מתן טיפול; יש להסביר את הרציונל לטיפול, לספק הדרכה אודות המינונים, תופעות הלוואי הצפויות וצורך להשלים את הטיפול במלואו.

·       יש לשקול מתן מעכבי תעלות מימן במינון גבוה ושימוש בתכשירים פוטנטיים יותר שאינן עוברים מטבוליזם ע”י אנזימי CYP2C19 או לשקול שימוש בסותרי חומצה חדשים יותר.

·       חשוב להשלים הערכה מקיפה לחשיפה קודמת לטיפול אנטיביוטי; במקרה של חשיפה קודמת למקרולידים או פלאורוקווינולונים, יש להימנע ממשטרי טיפול המבוססים על Clarithromycin או Levofloxacin, לאור הסבירות הגבוהה לעמידות.

·       במקרים מתאימים, יש לבחור בטיפול ממושך יותר להפחתת הסיכוי לכישלון טיפול.

·       במקרים בהם נכשל טיפול מרובע המבוסס על Bismuth, יש לדון באפשרויות קו-טיפול שני עם החולים, כולל טיפול משולש על-בסיס Levofloxacin או Rifabutin, עם מינון גבוה של מעכבי תעלות מימן ו-Amoxicillin או טיפול מרובע חליפי.

·       כאשר בוחרים במשטר טיפול המבוסס על Metronidzole, יש לשקול מינון הולם של Metronidazole (1.5-2 גרם ביום, במנות מחולקות) עם Bismuth, מאחר וכך ניתן לשפר את שיעורי ההצלחה של טיפול להכחדת הזיהום.

·       בחולים ללא היסטוריה של אנאפילקסיס, יש לשקול בדיקה לאלרגיה לפניצילין גם במידה וישנה תווית של אלרגיה לתרופה, במטרה לאפשר שימוש בתרופות אלו; הטיפול ב-Amoxicillin מומלץ במינון יומי של לפחות 2 גרם, מחולק לשלוש או ארבע פעמים ביום.

·       לאחר כישלון שני משטרי טיפול למרות הוכחה להיענות לטיפול, יש לשקול בדיקות רגישות של החיידק להנחיית בחירת משטר הטיפול הבא.

·       לטיפולים נלווים כמו פרוביוטיקה, תועלת לא-מוכחת ויש להתייחס לאפשרויות אלו כניסיוניות בלבד.

המומחים מכירים בתוצאות החיוביות המבטיחות של תוספות טיפול לא-אנטיביוטי, דוגמת סטטינים ופרוביוטיקה, אך מזהירים כי העדויות בנושא מוגבלות. הם תומכים בהשלמת מחקרים נוספים באיכות גבוהה להערכת טיפולים אלו, תוך התמקדות במקרים של זיהום עמיד לטיפול, לאור פרופיל תופעות הלוואי החיובי והעלות הסבירה של התערבויות אלו.

Gastroenterology 2021

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Renal Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Niacinamide עשוי לשמש כטיפול יעיל להפחתת ריכוזי זרחן בדם בחולים עם כשל כלייתי תחת טיפולי המודיאליזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרפוספטמיה הינה סיבוך נפוץ בחולים עם כשל כלייתי, למרות השימוש בסופחי זרחן. ויטמין B3, בין אם בצורת […]

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • עדויות חדשות תומכות בהשהיית טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 לפני בדיקות אנדוסקופיות להפחתת הסיכון לאספירציה (Gastroenterology)

    עדויות חדשות תומכות בהשהיית טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 לפני בדיקות אנדוסקופיות להפחתת הסיכון לאספירציה (Gastroenterology)

    טיפול בתרופות ממשפחת GLP-1RA (או Glucagon-Like Peptide-1 Receptor Agonists) מלווה בסיכון מוגבר משמעותית לדלקת ריאות משנית לאספירציה לאחר אנדוסקופיה של מערכת העיכול, בפרט לאחר אנדוסקופיה עליונה וטשטוש עם פרופופול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Gastroenterology. איגוד ה-American Society of Anesthesiologists פרסם לאחרונה קווים מנחים הממליצים על השהיית GLP-1RA לפני פרוצדורה אנדוסקופית או ניתוחית […]

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • היעילות והבטיחות של Tildrakizumab בטיפול בפסוריאזיס רובדי של הקרקפת (J Am Acad Dermatol)

    היעילות והבטיחות של Tildrakizumab בטיפול בפסוריאזיס רובדי של הקרקפת (J Am Acad Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Tildrakizumab (אילומיה) מהווה טיפול יעיל כנגד פסוריאזיס של הקרקפת, ללא סוגיות בטיחות חדשות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פסוריאזיס של הקרקפת הינה מחלה נפוצה וקשה לטיפול. מטרתם במחקר הנוכחי הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תעסוקתית לאזבסט מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט, הן מסוג אדנוקרצינומה והן מסוג תאי קשקש. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ממאירות של הוושט, הכולל קרצינומה של תאי קשקש ואדנוקרצינומה, הינה מחלה ממארת עם פרוגנוזה גרועה ושיעורי תמותה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה