Eating disorders

האיגוד האמריקאי לגסטרואנטרולוגיה תומך בשימוש בבלון תוך-קיבתי לטיפול בהשמנה (Gastroenterology)

האיגוד האמריקאי לגסטרואנטרולוגיה (America Gastroenterology Association) פרסם המלצות חדשות אודות מקומו של בלון תוך-קיבלתי בטיפול בהשמנה, בעקבות עדויות שהוכיחו כי מדובר בהתערבות המובילה לשיפור בירידה במשקל מעבר לגישות לא-פולשניות.

המומחים מסבירים כי במטופלים בהם גישות מסורתיות להפחתת משקל נכשלו, בלון תוך-קיבתי הדגים ירידה גדולה יותר במשקל הגוף, שיפור מדדים מטבוליים מעבדתיים ושינוי חיובי במספר מחלות הקשורות בהשמנה.

בכל הנוגע לירידה במשקל, שימוש בבלון תוך-קיבתי לווה בירידה גדולה יותר במשקל הגוף לאחר 6, 9 ו-12 חודשים מהצבת הבלון, בהשוואה לטיפול סטנדרטי בלבד. עם זאת, היקף הירידה במשקל ירד באופן אינקרמנטלי עם כל תקופת זמן עוקבת.

המומחים טוענים כי אין ספק כי השימוש בבלון תוך-קיבלתי עם התערבות לשינוי אורחות חיים הינה גישה עדיפה על שינוי אורחות החיים בלבד להפחתת משקל בטווח הקצר (לפחות ב-12 החודשים הראשונים לאחר הכנסת הבלון).

למרות שטיפולים בריאטריים אנדוסקופיים התפתחו ככלי אטרקטיבי להפחתת משקל, פחות מ-5% מהחולים עם השמנה הפונים לקבלת טיפול להפחתת משקל מודעים לאפשרויות ההתערבות האנדוסוקפית. תקוות המומחים היא כי ההנחיות החדשות יובילו לתהליכי קבלת החלטות משותפים בין הרופאים מהטופלים במטרה לקבוע אם הכנסת בלון תוך-קיבתי הינה האפשרות הטובה ביותר להפחתת משקל.

להלן עיקרי ההמלצות של האיגוד בכל הנוגע לשימוש בבלון תוך-קיבתי כטיפול בהשמנה:

·       במטופלים עם השמנה המעוניינים בהתערבות להפחתת משקל יש לשקול שימוש בבלון תוך-קיבלתי להגברת ההשפעה של שינויי אורחות חיים בעצימות מתונה-עד-גבוהה.

·       להפחתת הסיכון לדימום ממערכת העיכול, יש מקום לטיפול מניעתי במעכבי תעלות מימן.

·       במהלך הכנסת הבלון התוך-קיבתי, נדרש טיפול בחומרי הרדמה הכרוכים בסיכון נמוך לבחילות ולאחר מכן יש להמשיך בטיפול נוגד-בחילה למשך שבועיים.

·       למרות שאין צורך בבדיקות סקר להערכת חסרים תזונתיים סביב ההתערבות, על המטופלים להקפיד על נטילת 1-2 כדורי מולטי-ויטמין לאחר הפרוצדורה.

·       לשמירה על הפחתת המשקל לאחר הסרת הבלון מומלץ לשקול התערבויות תזונתיות, טיפול תרופתי, הכנסה חוזרת של בלון תוך-קיבתי, או ניתוח בריאטרי, כאשר ההחלטה תתקבל בשיתוף בין הרופא והמטופל.

Gastroenterology 2021

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה