Emergency medicine

האם יש צורך במתן tPA לפני תרומבקטומי לטיפול באירוע מוחי איסכמי? (מתוך כנס ה-ISC)

שבץ

מתוצאות מחקר MR CLEAN NO IV Trial שפורסמו במהלך כנס ה-International Stroke Conference עולה כי אין יתרון למתן תוך-ורידי של tPA (Tissue Plasminogen Activator) לפני טיפול אנדווסקולארי ישיר, בהשוואה לטיפול אנדווסקולארי בלבד, בחולים עם אירוע מוחי איסכמי.

מחקר MR CLEAN NO IV Trial נועד להדגים עדיפות לטיפול אנדווסקולארי ישיר עם העדר-נחיתות לדימומים. המחקר כלל 540 חולים מתאימים לתרומבוליזה ותרומבקטומי, אשר פנו למרכז בעל יכולות לביצוע פרוצדורות אלו. המשתתפים חולקו באקראי להשלמת תרומבוליזה עם טיפול אנדווסקולארי או טיפול אנדווסקולארי ישיר בלבד .

מרווח הזמן מהופעת האירוע המוחי ועד לדיקור המפשעה (התחלת טיפול אנדווסקולארי) היה קצר מאוד בשתי הקבוצות 130 דקות בקבוצת הטיפול הישיר ו-135 דקות בקבוצות הטיפול ב-tPA.

התוצא העיקרי היה שינוי במדד Modified Rankin Scale (mRS) ובהיבט זה, המחקר לא הדגים עדיפות משמעותית לגישה הישירה (יחס סיכויים של 0.88, רווח בר-סמך 95% של 0.65-1.19).

תוצא תפקודי טוב (מדד mRS של 0-2) תועד ב-49% מהחולים בגישת טיפול תרומבקטומיה ישיר וב-51% מאלו שקיבלו טיפול tPA (יחס סיכויים של 0.95,5 רווח בר-סמך 95% של 0.65-1.40).

מניתוח נתוני הבטיחות לא עלה הבדל באף אחד מתוצאי הדמם בין שתי הקבוצות. מספר אירועי דמם תוך-גולגולתי תסמיני היה למעשה גבוה יותר בקבוצת טיפול אנדווסקולארי ישיר (5.9% לעומת 5.3%).

מהערכת מכלול הנתונים בספרות הרפואית בנושא עולות תוצאות דומות ולפיהן אין הבדל בין שתי הגישות ולכן נראה כי אין ערך מוסף למתן tPA לפני טיפול אנדווסקולארי וגישה זו מלווה בעליה משמעותית בעלויות הטיפול הרפואי.

מתוך כנס ה-ISC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה