Epilepsy

הנחיות חדשות אודות תסמונת מצוקה נשימתית משנית לאידוי (Crit Care Explor)

חלק מהחולים המאיידים עשויים לפתח מחלה קריטית, אך כיום אין דרך לזהות חולים בסיכון הגבוה ביותר לתסמונת מצוקה נשימתית משנית לאידוי (Vaping-Associated Respiratory Distress Syndrome). במאמר שפורסם בכתב העת Critical Care Explorations ביקשו הכותבים לספק לרופאים כלים אשר עשויים לסייע בזיהוי, מיון, טיפול ומעקב אחר מטופלים אלו.

הכותבים מציגים הנחיות צעד-אחר-צעד במטרה לסייע בזיהוי וטיפול בחולים עם VARDS ופרוטוקול זה כולל שלושה צעדים:

צעד 1: הגדרת חשיפה לאידוי

הצעד הראשון הוא לברר אם המטופל נחשף במהלך 90 הימים האחרונים לאחד התכשירים העלולים לגרום לתסמונת נשימתית. חשוב ליצור אמון ולקבוע אם המטופל נחשף לאידוי.

צעד 2: הגדרת נוכחות תסמינים במטופל

לאחר ביסוס חשיפה לאידוי, הצעד השני בוחן תסמינים נשימתיים. יש לחפש רמזים קליניים, במידה והחולה מתלונן על קשיי בליעה או בחילה, אלו עשויים לנבוע מאידוי ולא משפעת. נדרש שיקול דעת במטרה לקבוע אם תסמין מסוים נובע מאידוי. רוויון חמצן בדם עורקי צריך לעמוד על 95% ומעלה, או דומה לריוויון החמצן הבסיסי של מהטופל. יש להוליך את המטופל ובמידה ורוויון החמצן אינו יורד אל מתחת ל-88% לאחר הליכה קצרה, אזי מדובר בהוכחה כי אין הפרעה במעבר חמצן.

יש לסווג את המטופלים לאחת משלוש קבוצות: קבוצה 1 כוללת את החולים ללא תסמיני VARDS; קבוצה 2 כוללת את אלו עם התסמינים; וקבוצה 3 כוללת חולים עם תוצאה חריגה בבדיקת רוויון חמצן בדם.

צעד 3: הערכה וניטור

·       קבוצה 1: יש לשאול חולים אלו אם הם מעוניינים להפסיק את האידוי. במידה וכן, יש להפנות אותם לתכניות מתאימות.

·       קבוצה 2: יש להשלים צילום חזה ובדיקת רוויון חמצן בדם במטרה לקבוע אם רמות החמצן בדם תקינות. במידה והתוצאות תקינות, ניתן להשלים את הבירור והטיפול במסגרת אמבולטורית.

·       קבוצה 3: חולים אלו בסיכון גבוה לכשל נשימתי ויש לעקוב אחריהם באשפוז. בחולים עם צילום חזה חריג יש להשלים הערכה לגורמים זיהומיים, כולל שפעת.

כל ההמלצות המפורטות בפרוטוקול עולות בקנה אחד עם הגדרת מקרה EVALI () לפי ה-Centers for Disease Control and Prevention. אלו כוללים תסמיני שיעול, כאבי חזה, ירידה במשקל, עייפות וקוצר נשימה בכל חומרה, ללא הסבר אחר.

Crit Care Explor. 2020;2:e0081

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה