Erectile dysfunction

מתי צריך לבדוק רמות טסטוסטרון ולקבל טיפול במקרה של חסר ? מאמרו של ד”ר שכטר ב”הארץ” המסביר את עקרונות נייר העמדה החדש של היל”ם

במאמר המתפרסם באתר “הארץ” מסביר ד”ר אריק שכטר מומחה ברפואת משפחה ורפואת מין במרכז לשיפור התפקוד המיני של שירותי בריאות כללית ומרכז רפואי רמב”ם את נייר העמדה שפירסמה היל”מ (החברה הישראלית להפרעות בתפקוד מיני). ד”ר שכטר שימש כיו”ר הוועדה שניסחה את נייר העמדה לטיפול במחסור בטסטוסטרון.

במאמר מדגיש שכטר כי חוסר בטסטוסטרון עלול להוביל לתופעות רבות (עייפות, אי תפקוד מיני, השמנת יתר, ירידה בכוח)  בגיל המבוגר שבדר”כ הרפואה נוטה לטפל בכל תופעה בנפרד, כאשר טיפול בגורם, החסר בטסטוסטרון עשוי להשיג למעשה את הפתרון המלא.

שכטר מדגיש את ההבדל בין הגישה המוצעת בנייר העמדה לבין זו המקובלת בארה”ב שבה הייתה עליה דרמטית בשימוש בטסטוסטרון כסוג של טיפול אנטי אייג’ינג ותרופת פלא להזדקנות.  הגישה המוצעת בנייר העמדה כפופה לאבחנה של חסר בטסטוסטרון הן סימפטומטית, והן על בסיס בדיקת דם.

יחד עם זאת, מציין שכטר כי סקר שנעשה בארץ בגברים מעל גיל 41 מצא כי 62% מהגברים צריכים לבצע בדיקת רמות טסטוסטרון על רקע תשובותיהם לסקר ADAM (עייפות, עצבנות, חוזק זקפה ועוד).

לנייר העמדה

לכתבה ב”הארץ”

הערת המערכת: ראוי לציין שלאחרונה עלתה סוגיית הבטיחות הקרדיווסקולרית של הטיפול בטסטוסטרון לדיון בשל מס’ מחקרים שהצביעו על עלייה בסיכון לאירועים קרדיווסקולריים על רקע נטילת טסטוסטרון, שמולם גם פורסמו מחקרים עם ממצאים מנוגדים. הסוגיה הזו כמעט ואינה מוזכרת במאמר או בנייר העמדה. כפי שניתן לראות כאן במרכז המידע של טסוסטרון במדסקייפ, ה-FDA עדיין מבצע בדיקה בנושא, ומוצע לבחון מתן טיפול זה באנשים עם הסטוריה של אוטם שריר הלב בזהירות.  

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה