Erectile dysfunction

טיפול בטסטוסטרון ג’ל (אנדרוג’ל) מוביל לשיפור תפקוד מיני בגברים (J Clin Endocrinol Metab)

טסטוסטרון

טיפול בטסטוסטרון מוביל לשיפור תשוקה מינית ופעילות מינית כמעט בכל התחומים בגברים מבוגרים ותסמיניים עם ליבידו ירוד ורמות טסטוסטרון נמוכות, כאשר התגובה לטיפול קשורה עם שינויים ברמות טסטוסטרון ואסטרדיול, כך מדווחים חוקרים מארצות הברית במאמר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

החוקרים ביקשו לבחון את ההשפעה הספציפית של טיפול בטסטוסטרון על התפקוד המיני בגברים סימפטומטיים בגילאי 65 שנים ומעלה, תוך הערכת הקשר בין שינויים הורמונאליים ובין השינויים בתפקוד המיני וכן לזהות גורמים מנבאים וספי טסטוסטרון להשגת השפעה על התפקוד המיני.

מדובר במחקר מבוקר-פלסבו, שנערך בשני מרכזים רפואיים בארצות הברית וכלל 470 גברים בגילאי 65 שנים ומעלה עם ליבידו ירוד, טסטוסטרון ממוצע של מתחת ל-275 ננוגרם/ד”ל ובת זוג שהסכימה לקיים מגע מיני לפחות פעמיים בחודש.

הגברים חולקו לטיפול בג’ל טסטוסטרון (אנדרוג’ל המשווק בארץ על ידי חברת כצט) או פלסבו למשך שנה אחת. התפקוד המיני נקבע על-פי שלושה שאלונים כל שלושה חודשים: Psychosexual Daily Questionnaire, Derogatis Interview for Sexual Function ו-International Index of Erectile Function.

מהתוצאות עולה כי בהשוואה לפלסבו, הטיפול בטסטוסטרון הוביל לשיפור משמעותי ב-10 מבין 12 מדדי פעילות מינית. עליה אינקרמנטלית בריכוז טסטוסטרון כולל וטסטוסטרון חופשי וברמות אסטרדיול לוותה בשיפור בפעילות ותשוקה מינית, אך לא בתפקודי זקפה. לא זוהה סף טסטוסטרון לאף אחד מהתוצאים, ואף אחד מבין 27 המאפיינים הבסיסיים לא ניבא תגובתיות לטסטוסטרון.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בגברים מבוגרים עם ליבידו ירוד ורמות טסטוסטרון נמוכות קיים קשר בין שיפור בתשוקה ופעילות מינית בתגובה לטיפול בטסטוסטרון ובין היקף העליה ברמות טסטוסטרון ואסטרדיול, אך אין עדות ברורה לסף השפעה.

J Clin Endocrinol Metab. Published online June 29, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה