Erectile dysfunction

האם הגדלת בדיקות סקר למחלות ממאירות עשויה למנוע מקרי תמותה רבים? (Prev Chronic Dis)

הגדלת היקף בדיקות הסקר לסרטן שד, צוואר רחם ומעי גס ורקטום עשויה להביא למניעת חלק גדול ממקרי התמותה, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Preventing Chronic Disease.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את מספר מקרי התמותה הניתנים למניעה בעקבות הגדלת בדיקות הסקר, בהתאם להמלצות ה-USPSTF, לסרטן מעי גס ורקטום, סרטן שד וצוואר הרחם בנשים.

החוקרים התבססו על הערכות מבוססות-מודל של מקרי תמותה ניתנים למניעה לאורך החיים תחת ההמלצות הנוכחיות לבדיקות סקר ובמקרה של הגברת היקף בדיקות הסקר. הם חישבו את מספר מקרי התמותה עקב ממאירות הניתנים למניעה לכל עליה של 1% בבדיקות סקר והחילו זאת על היקף בדיקות הסקר הנוכחי, היקף בדיקות הסקר הנוכחי עם עליה בהיקף 10% והגדלת בדיקות הסקר ל-90% ו-100% מהאוכלוסייה המתאימה לבדיקות הסקר.

הגדלת היקף בדיקות הסקר מההיקף הנוכחי ל-100% מהאוכלוסייה המתאימה לבדיקות הסקר צפוי להביא למניעה של 2,821 מקרי תמותה נוספים עקב סרטן שד, 6,834 מקרי תמותה נוספים עקב סרטן צוואר הרחם ו-35,530 מקרי תמותה נוספים עקב סרטן מעי גס ורקטום לאורך החיים. הגדלת היקף בדיקות הסקר לסרטן מעי גס ורקטום צפויה להביא למניעת מספר גדול פי 8.5 של מקרי תמותה, בהשוואה לעליה דומה בהיקף בדיקות הסקר לסרטן שד, אם כי הגדלה זו דורשת השלמת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום בשיעור גדול כפליים של גברים ונשים.

החוקרים כותבים כי תכניות בריאות הציבור המשלבות גישות להגדלת בדיקות סקר למחלות ממאירות עשויות לשמש כאמצעי יעיל להגדלת שיעור בדיקות הסקר ולהפחית את התמותה עקב ממאירויות אלו.

Prev Chronic Dis. 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה