Erectile dysfunction

ההשפעה של מזהמים במקום העבודה על הופעת תסמינים חופפים של אסתמה ומחלת ריאות חסימתית כרונית (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma, and Immunology)

התפתחות והחמרת ביטויים של משלב אסתמה ומחלת ריאות חסימתית כרונית עשויים להיות מושפעים ממזהמים בסביבות כפריות ועירוניות, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma, and Immunology.

מזהמים באוויר במקום העבודה או חומרים הגורמים ריגוש נשימתי משפיעים על אסתמה ועל המאפיינים החופפים בין אסתמה ומחלת ריאות חסימתית כרונית. התסמונת של חפיפה בין אסתמה ומחלת ריאות חסימתית כרונית נכללה לראשונה בהנחיות ה-GINA (Global Initiative for Asthma) בשנת 2015 וכוללת הגבלה ממושכת בזרימת האוויר עם מספר מאפיינים אשר לרוב מתוארים בחולי אסתמה ומספר מאפיינים המתוארים בחולים עם מחלת ריאות חסימתית כרונית.

המומחים מסבירים כי לא מדובר במחלה יחידה אלא במגוון הטרוגני של מחלות. האינטראקציה של אדם עם הסביבה במקום העבודה, באזורים כפריים ועירוניים, עשויה להשפיע עוד על המחלה הריאתית. הם מדגישים בעיקר את חשיבות החשיפה התעסוקתית למזהמים העשויה לתרום להתפתחות התסמונת החופפת.

במחקר שכלל למעלה מ-6,000 משתתפים עם אסתמה שגרו בקנדה, ב-630 (10.4%) נקבעה אבחנה של תסמונת חופפת של אסתמה ומחלת ריאות חסימתית כרונית, כאשר עליה בזיהום האוויר לוותה בעליה בסיכוי להתפתחות התסמונת החופפת (יחס סיכויים של 2.78). בחולים אלו אובחנו עם הופעה מאוחרת יותר של אסתמה, מספר רב יותר של פניות לחדרי מיון לפני אבחנה של מחלת ריאות חסימתית כרונית ותמותה מוגברת. מחקר נוסף בקנדה מצא כי 1,705 מבין 4,051 נשים עם אסתמה סבלו גם ממחלת ריאות חסימתית כרונית. בעוד שזיהום אוויר לא לווה בסיכון מוגבר להתפתחות התסמונת החופפת, תועד קשר בין מדד מסת הגוף, רמות השכלה נמוכות, מגורים באזור כפרי והרגלי עישון.

בקרב חוואים באזורים כפריים תוארה בעבר תסמונת דמוית-אסתמה, הכוללת דרגה מסוימת של חסימת זרימת אוויר והפיכות, העלולים להחמיר עם עישון עם חפיפה אפשרית בין אסתמה ומחלת ריאות חסימתית כרונית. חוואים גם עשויים לחוות התלקחויות אסתמה בזמן עבודה ואלו העובדים עם חיות משק בסיכון גבוה יותר לפתח ברונכיטיס כרונית ו/או מחלת ריאות חסימתית כרונית, בהשוואה לחוואים העובדים עם יבול.

סביבה תעסוקתית מעבר לתחום החקלאות עשויה להוביל להתפתחות אסתמה, כאשר אנטיגנים בעלי משקל מולקולארי גבוה כדוגמת קשקשי חיות, לטקס, או פסיליום ואנזימים, כמו גם אנטיגנים בעלי משקל מולקולארי נמוך, דוגמת איזוציאנטים, תרופות אנטיביוטיות, דבקים וצבעים מהווים סיכון לבעיות נשימתיות אלו. באשר לעיבוד מזון, המקורות העיקריים לאלרגנים כוללים מוצרים מן החי ומן הצומח, חומרים משמרים ותוספים, מזהמים ממיקרובים או מזיקים, חלקיקי אבק או אירוסולים העוברים בשיאוף.

למניעת תסמונת חופפת של אסתמה ומחלת ריאות חסימתית כרונית, החוקרים ממליצים על הפסקת שימוש בטבק, הפחתת שימוש בחומרי בערה בתוך הבית, תכניות מעקב רפואי ובחינת הפחתת חשיפה לחומרים הגורמים לריגוש נשימתי עם ניטור הרמות במטרה להקפיד כי אלו נותרות מתחת לסף המותר.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma, and Immunology.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה