Erectile dysfunction

אנוקספרין עדיף על הפרין לטיפול בחולי COVID-19 (מתוך Eclinicalmedicine)


מחקר שפורסם ב-Eclinicalmedicine בחן את ההבדל בתוצאים הקליניים בין אנוקספרין לבין הפרין לטיפול בהפרעות קרישה בחולי COVID-19. המחקר הראה שיעורים גבוהים יותר של תמותה בחולים שטופלו בהפרין בהשוואה לאנוקספרין.

הפרעות קרישה נמנות בין הסיבוכים העיקריים הקשורים למחלת ה-COVID-19. למרות שנוגדי קרישה כמו הפרין ואנוקספרין משמשים באופן רוטיני לטיפול בהפרעות קרישה הקשורות ל-COVID-19, ההבדלים בתוצאים הקליניים ביניהם טרם נחקרו.

מחקר זה בחן 1,113 חולים ממאגר המידע האלקטרוני שלMayo Clinic  (EHR) שהתקבלו לבית החולים עקב COVID-19 בין ה-4 באפריל 2020 ל-31 באוגוסט 2020. בקרב אוכלוסיית חולים זו, נבדקו חולים שקיבלו סוגים שונים של נוגדי קרישה, מתוכם 441 חולים טופלו בהפרין בלבד ו-166 טופלו באנוקספרין בלבד. התוצאים הקליניים במחקר נבדקו לאחר 28 יום וציון ההטיה שנבדק התבסס על ערפלנים פוטנציאליים, כמו: דמוגרפיה, תחלואה נלווית, אשפוז בטיפול נמרץ, מחלת כליה כרונית ורמות חמצון. חולים עם היסטוריה של פגיעה כלייתית חדה (AKI) וחולים שטופלו במספר סוגי נוגדי קרישה לא נכללו במחקר.

המחקר הראה כי בקרב חולי COVID-19 שטופלו בהפרין אבל לא בקרב חולים שטופלו באנוקספרין היו שיעורים גבוהים יותר של תמותה תוך 28 יום (יחס סיכון: 4.3; רווח בר סמך של 95%: [1.8, 10.2]; p-value: 8.5e−4, Benjamini Hochberg [BH] adjusted p-value: 2.1e−3), לאחר התאמה לערפלנים פוטנציאליים.

מחקר זה מדגיש את הצורך בהבנת המנגנון העומד בבסיס ההבדל בין התוצאים הקליניים של הטיפול באנוקספרין לעומת טיפול בהפרין.

למאמר ב- Eclinicalmedicine

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה