Erectile dysfunction

האם ממצאי בדיקת MRI עשויים לסייע בהערכת הפרעות מהספקטרום של אוטיזם? (מתוך אתר MedRxiv)

מנתונים שטרם עברו סיקור עמיתים ופורסמו באתר MedRxiv עולה כי בדיקת MRI עשויה לספק מידע חשוב וסמנים המנבאים התפתחות הפרעות מהספקטרום של אוטיזם. לנתונים אלו עשויה להיות חשיבות בפרט במקרים בהם דפוס ההתנהגות של הילד לבדו אינו מאפשר לקבוע את האבחנה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הפרעות מהספקטרום של אוטיזם הן הפרעה נוירו-התפתחותית הפוגעת בלמעלה מ-1% מהאוכלוסייה. בדיקת MRI מהווה כלי חשוב לבחינת המוח של חולים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, שכן מדובר בבדיקה זמינה מאוד, מהירה ולא-פולשנית להערכת האנטומיה והתפקוד של המוח.

החוקרים הזמינו מדענים לשלוח אלגוריתמים אפשריים לחיזוי אבחנת הפרעות מהספקטרום של אוטיזם על-סמך נתוני בדיקת MRI ובחנו לעומק את 10 ההצעות המובילות. בתחילה, האלגוריתמים נבחנו עם שיטות הדמיה שונות: בדיקת MRI פונקציונאלית בלבד, או MRI אנטומי בלבד. לבסוף, החוקרים בחנו את החשיבות של אזורי מוח שונים ע”י הסרת אלו בעלי יכולת ההבחנה הטובה ביותר וניסו לזהות סמנים אפשריים מהנתונים שנותרו.

מהתוצאות עולה כי השילוב של 10 המודלים הטובים ביותר סיפק יכולת חיזוי טובה של אבחנת הפרעות מהספקטרום של אוטיזם. כאשר אלו שימשו כבדיקת סקר, המודל המנבא זיהה נכונה 88% מהחולים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, זאת בעלות של סיווג שגוי של 50% מהביקורות כחולים.

בדיקת MRI פונקציונאלית סיפקה מידע מנבא חשוב יותר מבדיקת MRI אנטומית (שטח מתחת לעקומה של 0.79 עם MRI פונקציונאלי בלבד, לעומת שטח מתחת לעקומה של 0.66 עם MRI אנטומי בלבד). יכולת הניבוי נותרה גבוהה גם לאחר הסרת עד 50% מאתרי המוח החשובים ביותר, רמז לכך שהסמנים שיקפו מידע הזמין בכל המוח.

החוקרים כותבים כי השלמת בדיקת MRI עוקבות של תינוקות בסיכון להפרעות בסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם עשויות לאפשר פיתוח סמנים מוקדמים העשויים לסייע במקרים בהם דפוס ההתנהגות אינו מהווה בסיס מספק לאבחנה.

מתוך אתר MedRxiv

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה