Fatty Liver

צריכה רבה של בשר אדום עשויה להביא לעליה בסיכון למחלת כבד שומני (Am J Gastroenterol)

באוכלוסיות עם צריכה מעטה של בשר אדום, באלו שצרכו כמות גבוהה של בשר אדום תועד סיכוי גבוה להתפתחות מחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול (Nonalcoholic Fatty Liver Disease, או NAFLD), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקורלציה בין צריכת בשר ובין הסיכון למחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול ב-50,045 משתתפים בגילאי 40-75 שנים באיראן ממדגם Golestan Cohort Study.

איסוף מידע תזונתי התבסס על שאלוני תזונה בתחילת המחקר (2004-2008), כאשר 1,612 משתתפים לקחו חלק במחקר ממוקד-כבד בשנת 2011. אבחנת NAFLD התבססה על בדיקת אולטרה-סאונד.

הצריכה הכוללת של בשר והצריכה הכוללת של בשר לבן סווגו לרבעונים, כאשר הרבעון הראשון שימש כקבוצת הייחוס.

מהנתונים עולה כי חציון הצריכה הכוללת של בשר אדום עמד על 17 גרם/יום והצריכה הכוללת של בשר לבן עמד על 53 גרם/יום. במהלך המעקב זוהו 505 נבדקים שאובחנו עם מחלת כבד שומני שאינה על-רקע אלכוהול, מהם 124 משתתפים עם רמות ALT מוגברות.

החוקרים מדווחים על קורלציה בין צריכה רבה של בשר אדום ובין NAFLD (יחס סיכויים של 1.59 עם צריכה ברבעון רביעי לעומת רבעון ראשון, רווח בר-סמך 95% של 1.06-2.38). עוד תועדה קורלציה בין צריכה רבה של בשר ובין הסיכון למחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול (יחס סיכויים של 1.70 ברבעון רביעי לעומת רבעון ראשון, רווח בר-סמך 95% של 1.19-2.44)ץ לא תועדה קורלציה משמעותית בין NAFLD ובין הצריכה הכוללת של בשר לבן, עוף או דגים.

Am J Gastroenterol 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה