Fever

ההשפעה של COVID-19 על בחירת הטיפול בדלקת ענביה לא-זיהומית (British Journal of Ophthalmology)

בהחלטה על גישת הטיפול בחולים עם דלקת ענביה לא-זיהומית יש מקום לקחת בחשבון את אבחנת COVID-19 בבחירת טיפול אימונו-מודולטורי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת British Journal of Ophthalmology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דלקת לא-זיהומית של הענביה לעיתים קרובות מטופלות בתכשירים אימונו-מודולטורים, כולל קורטיקוסטרואידים, תרופות לדיכוי חיסוני, או תרופות ביולוגיות. חולים תחת טיפול אימונו-מודולטורי עשויים להיות בסיכון מוגבר לזיהום בנגיף SARS-CoV-2 ו/או למהלך חמור יותר של COVID-19.

החוקרים השלימו סקר להערכת הדעות של מומחים בינלאומיים לדלקת ענביה אודות הגישה לטיפול אימונו-מודולטורי בחולים עם דלקת ענביה בתקופת מגפת הקורונה. קונצנזוס הושג במידה ולמעלה מ-75% מהמומחים הסכימו על הצהרה מסוימת וקונצנזוס להמלצה כללית הושג במידה ולמעלה מ-75% מהמומחים סיפקו אותה תשובה לשאלה נתונה.

בסיכומו של דבר נכללו 139 מומחים ממספר קבוצות, כולל International Uveitis Study Group, International Ocular Inflammation Society, Uveitis Society of India ו-Foster Ocular Immunology Society. קרוב למחצית מהמומחים (42.4%) היו בעלי ניסיון של מעל 15 שנים בטיפול בדלקת ענביה לא-זיהומית ו-38.84% טיפלו כל שנה בלמעלה מ-300 חולים בתכשירים אימונו-מודולטורים.

קונצנזוס הושג בנוגע לאי-התחלת טיפול אימונו-מודולטורי בחולים עם חשד או אישור לאבחנת COVID-19.

המומחים הסכימו כי יש להמשיך בטיפול פומי בקורטיקוסטרואידים במטופלים בריאים עם דלקת ענביה לא-פעילה, בעוד שטיפול מקומי בקורטיקוסטרואידים עדיף על-פני העלאת מינון טיפול סיסטמי בסטרואידים בחולים עם דלקת ענביה פעילה.

בחולים בסיכון מוגבר לדלקת ענביה וחשד ל-COVID-19 או באלו שנמצאו חיוביים לנגיף, אין להתחיל טיפול פומי בקורטיקוסטרואידים או טיפול קונבנציונאלי לדיכוי חיסוני; מינון פומי גבוה יותר של קורטיקוסטרואידים יופחת למינון נמוך ובטוח יותר; יש להפחית ולהפסיק תרופות קונבנציונאליות לדיכוי חיסוני.

ההמלצות היו דומות לחולים בסיכון גבוה ובסיכון גבוה מאוד עם דלקת ענביה לא-זיהומית.

המומחים הגיעו להסכמה אודות התחלת או המשך טיפול בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים לטיפול בדלקת של הסקלרה בחולים בריאים בד”כ וללא היסטוריה של מגע עם חולה קורונה, אך לא היה קונצנזוס אודות הטיפול באנשים בריאים עם היסטוריה של מגע עם חולים אלו או בחולים עם חשד או הוכחה לזיהום בנגיף הקורונה.

לסיכום, טיפול אימונו-מודולטורי במהלך עידן ה-COVID-19 כולל אתגרים רבים ולכן החלטות אודות הטיפול דורשות צוות מולטי-דיציפלינרי של מומחים המטפלים בחולים עם חשד או הוכחה לזיהום COVID-19.

British Journal of Ophthalmology, online June 25, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    במהלך טיפול כנגד COVID-19 ייתכן ויהיה מקום להשהיית טיפולים כנגד מחלת מעי דלקתית, אך צעד זה אינו מוביל לעליה בהתלקחויות הזיהום הנגיפי, כאשר חיסון קודם כנגד COVID-19 מסייע בהפחתת הסיכון לסיבוכים עקב הזיהום הנגיפי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם מחלת מעי דלקתית תחת […]

  • אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    למרות הסיכון הגבוה למחלות לב וכלי דם בחולים המופנים לניתוח מעקפים של העורקים הכליליים, החיסון כנגד נגיף קורונה לא השפיע על התוצאות המג’וריות לאחר ההתערבות ניתוחית ואין סיבה לדחות את מתן החיסון בחולים המופנים להשלמת ניתוח זה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר שימוש חירום ב-Pemivibart למניעת COVID-19 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר שימוש חירום ב-Pemivibart למניעת COVID-19 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר שימוש חירום ב- Pemivibart למניעה לפני חשיפה של COVID-19 במבוגרים ומתבגרים מגיל 12 שנים ומעלה ובמשקל של 40 ק”ג ומעלה. המומחים מסבירים כי Pemivibart הינו נוגדן חד-שבטי הומאני רקומביננטי, המכוון כנגד קולטן לחלבון זיז של נגיף הקורונה, המעכב את ההיצמדות של הנגיף לקולטני ACE2 על תאי […]

  • הסיכון להפרעות נוירולוגיות גבוה יותר לאחר זיהום שפעת חמור לעומת זיהום בקורונה (Neurology)

    הסיכון להפרעות נוירולוגיות גבוה יותר לאחר זיהום שפעת חמור לעומת זיהום בקורונה (Neurology)

    אשפוז בשל שפעת מלווה בסיכון גדול יותר להתפתחות הפרעות נוירולוגיות, כולל מיגרנה, אירוע מוחי או אפילפסיה, בהשוואה לסיכון להפרעות נוירולוגיות לאחר אשפוז בשל COVID-19, כך עולה מתוצאות מחקר גדול שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים התבססו על נתונים ממאגר רפואי גדול להשוואת 77,300 חולים שאושפזו בשל COVID-19 אל מול מספר דומה של חולים שאושפזו בשל שפעת. […]

  • לתרופות אימונו-מודולטוריות אין השפעה על יעילות חיסונים כנגד קורונה (J Am Acad Dermatol)

    לתרופות אימונו-מודולטוריות אין השפעה על יעילות חיסונים כנגד קורונה (J Am Acad Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול בתרופות ביולוגיות ומעכבי מולקולה קטנה אינו פוגע בהשפעה המגנה של חיסוני קורונה מפני אשפוזים של חולים עם פסוריאזיס והידראדניטיס סופורטיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול אימונו-מודלטורי עלול לפגוע ביעילות חיסונים […]

  • ניוון מקולרי גילי (JAMA, CME)

    ניוון מקולרי גילי (JAMA, CME)

    מחלת ניוון מקולרי גילי (Age Related Macular Degeneration, AMD) היא מחלה של הרשתית, המשפיעה בהדרגה על המקולה, האזור המרכזי ברשתית האחראי על חדות הראייה. ההשלכות של ניוון מקולרי גילי מתקדם כוללות ליקוי ראייה חמור, המשפיע באופן משמעותי על פעילויות יומיומיות כגון קריאה וזיהוי פרצופים. הסקירה מתוך ה-JAMA עוסקת באפידימיולגיה, פתופיזיולוגיה, האבחון והטיפול במחלה.

  • דו

    דו"ח ה-CDC לגבי תסמיני הלונג-קוביד

    דו"ח חדש של ה-CDC מתאר בפירוט את התסמינים של לונג-קוביד בקרב קבוצה של חיוביים לקורונה בהשוואה לאלו השליליים לקורונה עם תסמיני דמוי-קורונה כביקורת. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה