Fibromyalgia

ד”ר אייל צימיליכמן בהרצאתו בכנס האיגוד הפנימי: ניטור מוקדם של מאושפזים בפנימית במערכת מסוג Early Sense עשוי להתריע מבעוד מועד ולאפשר טיפול מונע של אירועים חריגים

בהרצאה זו שנתן ד”ר אייל צימליכמן, סמנכ”ל שיבא תל השומר ומנהל תחום האיכות והשירות,  במסגרת הכנס השנתי של האיגוד לרפואה פנימית הציג ד”ר צימליכמן חדשות ועדכונים בתחום ניטור החולים במסגרת המחלקה הפנימית.

לפי צימליכמן, מדובר ב”טרנד” חזק בעולם המערבי שעדיין לא כל כך הגיע לישראל, והוא מקווה שההרצאה הזו תהווה אות ופתיח לדיון והתפתחות הנושא בישראל.

ההרצאה כללה חמישה פרקים:

  • הצגת הבעיה יותר ויותר חולים מורכבים בפנימית ללא מערכת טיפול נמרץ זמינה, המפתחים אירועים חריגים הניתנים למניעה בתנאי שהאבחנה והטיפול יינתנו בזמן.

  • החשיבות של הכרה מוקדמת באי יציבות קלינית –  מחקרים מראים כי במרבית האירועים, לרבות דום לב,  יש עדויות לחוסר יציבות שקדם לאירוע.

  • סקירת מערכות לתגובה מהירה (Rapid Response System ) הפתרון הראשוני שהוצע צוותי התערבות מהירה בבתי החולים אך התוצאות היו מאכזבות. לכן הגישה העדכנית היא שימוש בזיהוי מוקדם של התדרדרות החולים על מנת לאפשר התערבות מוקדמת.

  • קריטריונים לניטור אפקטיבי –  מתמשך, קל לשימוש, לא מכביד על החולה, אינטגרטיבי עם מערכות הטיפול בבית החולים, עלות/תועלת אפקטיבית.

  • פתרון אפשרי מערכת EarlySense  , פיתוח ישראלי של חיישן הנמצא מתחת למזרון החולה המאושפז המנטר דופק , נשימה ותנועה. הוצגו נתונים מחקריים שהמחישו את התועלת והאפקטיביות של השימוש במערכת. המערכת נמצאה כמספקת חיזוי ורגישות גבוהים. בנוסף מחקר התערבותי אף הראה ששימוש במערכת קיצר באופן משמעותי ומובהק סטטיסטי ימי אשפוז פנימי (בכ-10%) ואישפוז ביחידה לטיפול נמרץ (בכמחצית !), ואירועי החייאה “(code blue” “).  לסיום הדגים צימליכמן מקרים לדיון של שימוש במערכת שהמחישו כיצד התראה מוקדמת על שינויים בקצב לב הובילו לטיפול מונע.
  • לצפייה והאזנה להרצאה המלאה

    0 תגובות

    השאירו תגובה

    רוצה להצטרף לדיון?
    תרגישו חופשי לתרום!

    כתיבת תגובה

    מידע נוסף לעיונך

    כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה