Fibromyalgia

טיפול באקטמרה עשוי לשפר את איכות החיים של ילדים עם JIA (מתוך Arthritis Care Res)

בילדים עם JIA (Juvenile Idiopathic Arthritis) תועד שיפור משמעותי באיכות החיים הבריאותית עם טיפול ב-Tocilizumab (אקטמרה), כך עולה מתוצאות ניתוח משני של נתוני המחקרים CHERISH ו-TENDER, שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השינויים באיכות החיים הבריאותית והמוגבלות בילדים עם JIA סיסטמי או JIA פוליארטיקולרי אשר טופלו באקטמרה. הם השלימו ניתוח משני של שני מחקרי כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, להערכת טיפול תוך-ורידי באקטמרה בילדים עם JIA פעיל.

מחקר CHERISH כלל 188 חולים בגילאי 2-17 שנים עם JIA פעילה, אשר לא הגיבו לטיפול במתוטרקסט. כל החולים קיבלו טיפול בתווית-פתוחה באקטמרה, עם מינון מותאם-משקל כל 4 שבועות במהלך 16 השבועות הראשונים ואלו בהם תועד שיפור של 30% בקריטריוני ACR חולקו לאחר מכן באקראי לטיפול באקטמרה או פלסבו עד לשבוע 40, אלא אם תועדה התלקחות של המחלה, במקרה כזה ניתן טיפול באקטמרה.

מחקר TENDER כלל 112 חולים עם JIA סיסטמי שלא הגיבו באופן מספק לטיפול בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים וגלוקוקורטיקואידים, אשר חולקו באקראי לטיפול תוך-ורידי באקטמרה או פלסבו כל שבועיים, עד שבוע 12, בנקודה זו כל החולים קיבלו את הטיפול הפעיל למשך עד 5 שנים.

במחקר CHERISH תועד שיפור משמעותי בכלל מרכיבי מדד CHAQ (Childhood Health Assessment Questionnaire), כולל לבוש, טיפוח, היגיינה והליכה. בנוסף, מדדי הכאב הממוצע ירדו מ-52.32 בתחילת המחקר ל-21.23 לאחר 16 שבועות, לצד שיפור בתחושת הרווחה מ-52.91 ל-21.08 באותן נקודות זמן.

במחקר TENDER זיהו החוקרים לאחר 12 שבועות מגמות לטובת אקטמרה בהערכת כאב ורווחה, אך לאחר תקנון להבדלים בתחילת המחקר, מרבית ההבדלים הללו לא נותרו מובהקים סטטיסטית. למרות שזוהה שיפור בתפקוד גופני, בריאות נפשית והתנהגות, לא תועדו הבדלים מובהקים סטטיסטית בין קבוצות הטיפול והפלסבו.

בשני המחקרים תועד שיפור משמעותי במוגבלות לאחר 104 שבועות. בקרב חולים עם JIA פוליארטיקולרי, מדדי CHAQ ירדו מ-1.39 בתחילת המחקר ל-0.28 לאחר 104 שבועות, כאשר בחולים עם JIA סיסטמי נרשמה ירידה מ-1.71 ל-0.58, בהתאמה.  מרבית החולים בשני המחקרים סבלו ממוגבלות חמורה בתחילת המחקר, אך לאחר 104 שבועות, יכולת תפקודית תקינה תועדה ב-56.8% מהחולים עם JIA פוליארטיקולרי וב-43.2% מאלו עם JIA סיסטמי.

לסיכום, טיפול תוך-ורידי באקטמרה הפחית משמעותית מדדי מוגבלות וכאב והביא לשיפור ניכר בהיבטים רבים של איכות החיים הבריאותית של ילדים עם JIA לאורך 104 שבועות. ממצאים אלו מעידים כי זיהוי שיפור על-רקע טיפול באיכות החיים הבריאותית עשוי לדרוש מעקב ארוך מהמקובל לרוב בחולים עם JIA.

Arthritis Care Res 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • ריכוז חומצה אורית בדם מנבא סיכון להתלקחות ואשפוזים עקב גאוט לאורך עשר שנים (JAMA)

    ריכוז חומצה אורית בדם מנבא סיכון להתלקחות ואשפוזים עקב גאוט לאורך עשר שנים (JAMA)

    בחולים עם ריכוזים גבוהים יותר של חומצה אורית בדם תועד סיכון מוגבר לאשפוזים חוזרים בשל גאוט וסיכון גבוה יותר להתלקחות לאורך עשר שנות מעקב, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במרבית החולים עם גאוט אין מעקב אחר רמות חומצה אורית בדם, גם לאחר התחלת טיפול להפחתת חומצה אורית. במקום […]

  • אבחנה מוקדמת משפרת תוצאות קליניות בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית (RMD Open)

    אבחנה מוקדמת משפרת תוצאות קליניות בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית (RMD Open)

    אבחנה מוקדמת יותר של דלקת מפרקים פסוריאטית (Psoriatic Arthritis) לאחר הופעת התסמינים מלווה בסיכוי גבוה יותר להשגת תוצאות קליניות טובות יותר, ממצאים המצביעים על חלון הזדמנויות לאבחנת המחלה הריאומטית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת RMD Open. עיכוב באבחנה של דלקת מפרקים פסוריאטית מלווה בסיכון גבוה יותר לארוזיות של המפרקים וליקוי תפקודי; עם זאת, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה