Fibromyalgia

שינה על צד שמאל עשויה להקל על תסמיני ריפלוקס בלילה (Am J Gastroenterol)

בקרב חולים המדווחים על ריפלוקס קיבה-וושט במהלך הלילה, שינה על צד שמאל עשויה להקל על התסמינים, כאשר מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology עולה כי שינה על צד שמאל מלווה בחשיפה של הוושט לחומצה לפרק זמן קצר יותר משמעותית ופינוי מהיר יותר של חומצה מהוושט.

ברקע למחקר מדווחים החוקרים כי עד 80% מהחולים עם מחלת ריפלוקס קיבה-וושט סובלים מתסמינים מטרידים במהלך הלילה, העשויים לפגוע משמעותית באיכות השינה שלהם. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה של תנוחות שינה ספונטאניות על הופעת ריפלוקס לילי ע”י שילוב ניטור מדד חומציות ותנוחת שינה במדגם גדול של חולים עם תסמיני ריפלוקס.

מדגם המחקר כלל 57 חולים שהופנו לניטור מדד חומציות עם חשיפה של הוושט לחומצה בשכיבה של 0.5% ומעלה. החוקרים נעזרו במכשיר למדידת תנוחת השינה במטרה לקבוע את תנוחות השינה של המטופלים (על צד שמאל, צד ימין, על הגב או על הבטן) ובחנו את היקף החשיפה של הוושט הפרוקסימאלית לחומצה.

מהנתונים עלה כי החשיפה של הוושט לחומצה הייתה לפרק זמן קצר יותר משמעותית עם שכיבה על צד שמאל (חציון של 0%), בהשוואה לשכיבה על צד ימין (חציון של 1.2%) ועל הגב (חציון של 0.6%). עוד נמצא כי פינוי החומצה מהוושט היה מהיר יותר עם שכיבה על צד שמאל (חציון של 35 שניות), בהשוואה לשכיבה על הגב (חציון של 76 שניות) ועל צד ימין (חציון של 90 שניות).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מספקים בסיס להשלמת התערבויות במטרה לעודד שכיבה על צד שמאל בזמן שינה להקלה על תסמיני ריפלוקס ליליים.

Am J Gastroenterol. 2022

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה