Flu

עדויות חדשות תומכות בתועלת של Secukinumab כנגד דלקת מפרקים בצעירים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EULAR)

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European League Against Rheumatism עולות עדויות התומכות ביעילות Secukinumab (קוסנטיקס) כטיפול בחולים עם ERA (Enthesitis-Related Arthritis) ו-JPsA (Juvenile Psoriatic Arthritis) בילדים ומתבגרים.

מחקר JUNIPERA נערך לאורך שנתיים וכלל שלב טיפול בתווית-פתוחה ולאחר מכן שלב אקראי, מבוקר-פלסבו. בשלב הראשון, 86 ילדים החלו טיפול בתווית-פתוחה ב- Secukinumabשניתן בזריקה תת-עורית בשבועות 1, 2, 3, 4, 8 ו-12. המינון היה 75 מ”ג בילדים במשקל נמוך מ-50 ק”ג ו-150 ק”ג בילדים במשקל גבוה יותר.

מבין 86 הילדים שנכללו במחקר, 52 אובחנו עם ERA ו-34 אובחנו עם JPsA. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 13.1 שנים, כאשר תועד רוב ברור לבנים.

בתום השלב הראשון של המחקר, 69.9% מהחולים השיגו שיפור של 70% במדד JIA ACR70 (Juvenile Idiopathic Arthritis American College of Rheumatology). החוקרים הזמינו את 90.4% החולים שהשיגו תגובה לפי JIA ACR30 לקחת חלק בשלב השני של המחקר, אשר כלל בסופו של דבר 75 חולים.

בתום השלב השני, שיעורי התגובה היו טובים יותר משמעותית עם Secukinumab לעומת פלסבו, בין אם מדובר היה ב-JIA ACR30 (89.2% לעומת 64.9%, p=0.014) או JIA ACR70 (67.7% לעומת 43.2%, p=0.042). אמנם לא תועד הבדל מובהק סטטיסטית, אל שיעורי התגובה היו גבוהים יותר עם Secukinumab לעומת פלסבו בהערכת JIA ACR50 (78.4% לעומת 62.2%), JIA ACR90 (51.4% לעומת 40.5%) ו-JIA ACR100 (43.2% לעומת 37.8%).

במהלך השלב השני של המחקר תועדו 10 התלקחויות בזרוע הטיפול ב- Secukinumab, לעומת 21 התלקחויות בזרוע הפלסבו (יחס סיכון של 0.28, P<0.001/

שיעור האירועים החריגים החמורים היה דומה לתיאורים קודמים במבוגרים. למרות ששיעור האירועים החריגים החמורים (14.6% לעומת 10.6%) היה גבוה יותר באופן מתון בלבד בזרוע ההתערבות, שיעור גבוה יותר של מטופלים ב- Secukinumab הפסיקו את הטיפול (13.2% לעומת 6.3%) לפני תום המחקר.

תופעות הלוואי שהיו נפוצות יותר עם Secukinumab כללו תלונות גסטרואינטסטינאליות, דוגמת שלשול (22.9% לעומת 15.8%). אירועים חריגים אחרים שתועדו בלמעלה מ-10% מהחולים כללו כאבי ראש ונזופרינגיטיס, אך מרבית התופעות היו קלות וזמניות.

החוקרים מסבירים כי קיים צורך בתרופות ביולוגיות נוספות עם מנגנוני פעולה שונים. על-בסיס הניסיון שלהם, Secukinumab עשוי לשמש כתוספת חשובה לאפשרויות הטיפול בחולים אלו.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EULAR

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • ריכוז חומצה אורית בדם מנבא סיכון להתלקחות ואשפוזים עקב גאוט לאורך עשר שנים (JAMA)

    ריכוז חומצה אורית בדם מנבא סיכון להתלקחות ואשפוזים עקב גאוט לאורך עשר שנים (JAMA)

    בחולים עם ריכוזים גבוהים יותר של חומצה אורית בדם תועד סיכון מוגבר לאשפוזים חוזרים בשל גאוט וסיכון גבוה יותר להתלקחות לאורך עשר שנות מעקב, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במרבית החולים עם גאוט אין מעקב אחר רמות חומצה אורית בדם, גם לאחר התחלת טיפול להפחתת חומצה אורית. במקום […]

  • אבחנה מוקדמת משפרת תוצאות קליניות בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית (RMD Open)

    אבחנה מוקדמת משפרת תוצאות קליניות בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית (RMD Open)

    אבחנה מוקדמת יותר של דלקת מפרקים פסוריאטית (Psoriatic Arthritis) לאחר הופעת התסמינים מלווה בסיכוי גבוה יותר להשגת תוצאות קליניות טובות יותר, ממצאים המצביעים על חלון הזדמנויות לאבחנת המחלה הריאומטית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת RMD Open. עיכוב באבחנה של דלקת מפרקים פסוריאטית מלווה בסיכון גבוה יותר לארוזיות של המפרקים וליקוי תפקודי; עם זאת, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה