Flu

אנגיוגרפיה מיידית אינה מובילה לשיפור הישרדות לאחר דום לב ללא אוטם לבבי עם עליות מקטע ST (מתוך N Engl J Med)

אנגיוגרפיה מיידית לא הובילה לשיפור הישרדותי בהשוואה אנגיוגרפיה מאוחרת או גישה סלקטיבית בחולים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים ללא עליות מקטע ST, כך עולה מתוצאות מחקר TOMAHAWK שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European Society of Cardiology.

המחקר כלל 554 חולים (גיל חציוני של 70 שנים, 30% נשים) לאחר החייאת דום לב מחוץ לכותלי בית החולים וללא עדות לאוטם לבבי עם עליות מקטע ST בתרשים אק”ג לאחר החייאה. החולים חולקו באקראי אנגיוגרפיה כלילית מיידית או טיפול אינטנסיבי ראשוני אנגיוגרפיה כלילית מאוחרת או סלקטיבית. אנגיוגרפיה כלילית בוצעה ב-95.5% מהחולים בקבוצת ההתערבות המיידית וב-62.2% מאלו בזרוע התערבות מאוחרת/סלקטיבית.

שכיחות מחלת עורקים כלילית עמדה על 60.7% באלו לאחר אנגיוגרפיה מיידית ועל 72% באלו בזרוע התערבות מאוחרת/סלקטיבי. הנגע האחראי לאוטם הלבבי זוהה ב-38% ו-43% מהחולים, בהתאמה.

חציון מרווח הזמן עד לחזרה ספונטאנית של דופק עמד על 15 דקות וכל החולים היו בקומה בעת האשפוז.

התוצא העיקרי של תמותה מכל-סיבה לאחר 30 ימים תועד ב-54% מהחולים בזרוע ההתערבות המיידית, בהשוואה ל-46% מאלו בזרוע ההתערבות המאוחרת/סלקטיבית (יחס סיכון של 1.28, P=0.06).

שיעורי תמותה מכל-סיבה או חסר נוירולוגי חמור לאחר 30 ימים עמדו על 64.3% בזרוע ההתערבות המיידית, בהשוואה ל-55.6% מאלו בזרוע ההתערבות המאוחרת/סלקטיבית (סיכון יחסי של 1.16, רווח בר-סמך 95% של 1-1.34).

בשתי הקבוצות תועד ערך שיא דומה של רמות טרופונין ושיעורים דומים של אירועי דמם בדרגה בינונית או חמורה, אירועים מוחיים או טיפול כלייתי חליפי.

ממצאי המחקר עשויים לסייע במניעת צנתור כלילי מיידי מיותר לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית החולים.

N Engl J Med 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה