Flu

אלרגיה לבוטנים נותרת לאורך זמן במרבית המבוגרים הצעירים (מתוך כנס ה-ACAAI)

אלרגיה

במרבית החולים המאובחנים עם אלרגיה לבוטנים בילדות נותר ריגוש משמעותי לבוטנים בבגרות, בעוד שרק ב-10% האלרגיה לבוטנים חולפת, כך עולה מניתוח רטרוספקטיבי של נתונים מרשומות רפואיות, שתוצאותיו הוצגו במהלך פוסטר בכנס מטעם ה-American College of Allergy, Asthma & Immunology.

החוקרים מסבירים כי בעבר נהגו להסביר לחולי כי אלרגיה זו צפויה להישאר כל חייהם, אם כי כעת הסברה היא כי במקרים רבים יש להשלים הערכה חוזרת. באופן מפתיע, הם מצאו כי היסטוריה של תגובה אלרגית לוותה בעליה בסמני אלרגיה לבוטנים. עם זאת, היסטוריה של אקזמה או מגדר זכר נקשרו בקשר מובהק סטטיסטית עם סמנים מוגברים. מכאן עולה כי בקרת אסתמה או מניעתה בשלב מוקדם בינקות עשויות להשפיע בטווח הארוך על התפתחות או המשך אלרגיה לבוטנים.

המחקר הנוכחי הושלם מאחר ואין נתונים רבים אודות המעקב ארוך הטווח אחר חולים עם אלרגיה לבוטנים.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הרשומות הרפואיות של 524 חולם עם אלרגיה לבוטנים (48.9% נשים), אשר ביקרו לפחות פעם אחת ביחידת האלרגיה בבית החולים לילדים בבוסטון בן 1998 עד 2020.

מבין אלו, 86% אובחנו עם אלרגיה לבוטנים בילדות. עם זאת, סביר להניח כי אחוז גבוה יותר אובחן בילדות, אך התיעוד לא היה חד משמעי.

בסיכומו של דבר, ב-61% מהמטופלים במדגם תועדה היסטוריה של תגובה אלרגית לבוטנים וב-26.3% תועדה היסטוריה של אנאפילקסיס. התגובות החמורות ביותר שתועדו בחולים היו ברובם בדרגה 1 (29%) בדרגה 2 (23.3%).

מבין כלל החולים, 10.9% עברו מבחן תגר מזון, מהם 84.2% עברו בהצלחה את המבחן. במרבית החולים שלא עברו את מבחן תגר מזון (58.2%) תועדו רמות נוגדני IgE מוגברות ו/או תבחין עורי בתוך ארבע שנים מהביקור האחרון שלהם במרפאת אלרגיה. עם זאת, ב-31% מאלו שלא עברו את מבחן התגר לא תועדה עליה משמעותית בסמני אלרגיה לבוטנים או היסטוריה של תגובה אלרגית לבוטנים בדרגה 2 ומעלה.

מהנתונים עולה כי מין זכר (P=0.001), היסטוריה של תגובה אלרגית לבוטנים (p=0.004) ואקזמה (p<0.001) נקשרו בקשר מובהק סטטיסטית רמות גבוהות יותר של נוגדני IgE ספציפיים לבוטנים או תבחין עורי בגיל 18 שנים ומעלה.

הפוגה באלרגיה לבוטנים תועדה ב-11.3% מהחולים, כאשר הסיכוי להפוגה היה גבוה יותר בחולים ללא אסתמה (יחס סיכויים של 2.1, רווח בר-סמך 95% של 1.1-3.9) ואלו ללא היסטוריה של תגובה אלרגית לבוטנים (יחס סיכויים של 3.1, רווח בר-סמך 95% של 1.5-6.3) אך הסיכוי היה נמוך יותר בקרב גברים (יחס סיכויים של 0.5, רווח בר-סמך 95% של 0.3-0.9).

ממצאי המחקר מעידים כי יש מקום להשלים דיון נוסף עם החולים ובני המשפחה שלהם אודות תוצאות בדיקות אלרגיה לבוטנים ולזהות סיבות לאי-השלמת מבחני תגר מזון, מאחר ובחולים רבים תתכן היעלמות התגובה האלרגית.

מתוך כנס ה-ACAAI

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה