Flu

הפרעות נשימה בשינה מגבירות סיכון למחלת קורונה חמורה (JAMA Network Open)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מטופלים עם הפרעות נשימה בשינה או היפוקסיה הקשורה לשינה אינם נוטים יותר ממטופלים אחרים להידבק ב-SARS-CoV-2 ולפתח מחלת קורונה. עם זאת, במידה והם נדבקים, הם נמצאים בסיכון גבוה ב-31% להתאשפז או למות מהמחלה, כך עולה ממחקר חדש שפורסם ב- JAMA Network Open.

החוקרים בחנו את הרשומות של 350,710 אנשים שנבדקו ל-SARS-CoV-2, והתמקדו ב-5402 שהיו בעלי תוצאת בדיקת שינה. בקבוצה זו, כ-36% נמצאו חיוביים לוירוס, ומתוכם ל-53% היו הפרעות נשימה בשינה בתחילת המחקר. הגיל הממוצע בקרב 5402 המשתתפים היה 56 שנים ו-56% היו נשים. במחקר בחנו את התדירות של דום נשימה, היפופניאה בשינה והיפוקסמיה הקשורה לשינה, שהוגדרה כזמן השינה הכולל (TST) שבו ריווי החמצן היה מתחת ל-90%. כל מטופל חיובי ל-SARS-CoV-2 הושווה לשלושה אחרים עם תוצאה שלילית, ותואם לגזע, מין, מוצא אתני, מרווח בדיקות וגיל.

הסיכון המוגבר ב-31% לאשפוז ולמוות בהשוואה לשאר המשתתפים הופיע במטופלים שיותר מ-1.8% מה-TST שלהם היה עם רווית חמצן מתחת ל-90%(RR=1.31, רווח בר סמך 95%, 1.08-1.57; P=.005). יתרה מזאת, בהשוואה למטופלים ש-0.1% או פחות מה-TST שלהם היה עם רווית חמצן מתחת ל-90%, אלו ש-1.8% עד 12.8% מה-TST שלהם היה מתחת לרמה זו היו עם סבירות גבוהה יותר ב-42% לאשפוז ולמוות (HR=1.42, רווח בר סמך 95%, P=.013).

בנוסף, “המחקר מציע עקרונות כיצד לנהל את אוכלוסיית החולים המשמעותית עם דום נשימה בשינה אשר מפתחים זיהום ב-“COVID-19, אמרה מחברת המחקר.

השאלה האם עלינו לתעדף חולים עם דום נשימה חסימתי בשינה המפתחים COVID-19 לקבלת טיפולים נגד הזיהום נותרה עדיין ללא מענה. החוקרים מתכננים להמשיך במחקר על מנת לענות על השאלה אם טיפול בהיפוקסיה עם תוספת חמצן או לחץ חיובי בדרכי הנשימה יכול להפחית את הסיכון לתוצאות חמורות של COVID-19.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה