Flu

התרופה Lecanemab יעילה בפינוי עמילואיד במחלת אלצהיימר מוקדמת (CTAD)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

תוצאות מחקר שהוצג בכנס הניסויים הקליניים על מחלת אלצהיימר מראות כי הנוגדן החד שבטי Lecanemab, שנלקח במינון דו-שבועי של 10 מ”גק”ג, פינה לחלוטין עמילואיד תוך 18 חודשים ב-80% מהמטופלים עם מחלת אלצהיימר מוקדמת (AD). בנוסף, נראה שפינוי עמילואיד נמצא בקורלציה עם האטה בירידה קוגניטיבית, מה שמצביע על כך שלתרופה יש השפעה על התקדמות המחלה.

Lecanemab הוא נוגדן חד שבטי של אימונוגלובולין G1 (IgG1) המכוון באופן סלקטיבי לעמילואיד בטא (). לצורך המחקר, 856 חולים עם ליקוי קוגניטיבי קל (MCI) עקב AD חולקו באקראי לקבלת פלצבו תוך ורידי או אחד מחמישה משטרי מינון IV של לקנמב: 2.5 מ”גק”ג דו שבועי, 5 מ”גק”ג חודשי, 5 מ”גק”ג דו שבועי, 10 מ”גק”ג לחודש או 10 מ”גק”ג דו שבועי. התוצאות שהוצגו היו עבור אלו שקיבלו מינון דו-שבועי של 10 מ”גק”ג לעומת פלצבו.

אחד מהתוצאים היה ה-AD Composite Score (ADCOMS), שמהווה שילוב של אלמנטים מכמה סולמות מעקב אחר AD, והוא הרגיש ביותר לזיהוי התקדמות בשלב מוקדם של המחלה, אמר מחבר המחקר. התוצאות הצביעו על הבדל של 30% בציוני ADCOMS בקרב 79 הנבדקים שקיבלו את התרופה לעומת 160 שלקחו פלצבו (P <.05) לאחר 18 חודשים.

תוצאות דומות היו עבור התוצאים שדירגו דמנציה קלינית – סכום קופסאות (CDR-SB), ותת סולם קוגניטיבי של ADAS Assessment Scale (ADAS-cog). בנוסף נבדקו רמות עמילואיד וסמנים ביולוגיים. עבור רמות עמילואיד, התוצאות הראו כי 81% מהחולים עברו מחיובי לעמילואיד לשלילי לעמילואיד על ידי קריאה חזותית בקבוצות המטופלים לעומת הפלצבו (P < .0001) לאחר 18 חודשים. התוצאות גם הראו שהפחתת עמילואיד כפי שהוצגה הן ב-PET והן באמצעות יחס Aβ42/40 בפלזמה קשורה לתוצאות קליניות חיוביות.

היתרונות של לקנמאב שהופיעו בהדמיה, בסמנים ביולוגיים בפלסמה ובתוצאות הקליניות נשמרו במהלך תקופה בה המטופלים לא קיבלו את התרופה במשך שנתיים. עם זאת, היו סימנים לחזרת עמילואיד בתקופה זו. לאחר אותן שנתיים, המשתתפים קיבלו 10 מ”ג/ק”ג מדי שבוע, ובה הבטיחות התאימה לנצפה בתקופה הראשונית כאשר הנתונים הראו גם ירידה בעמילואיד על ידי סמנים ביולוגיים במשך 12 חודשים באותו שלב.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה