Flu

גילויים חדשים בנוגע לאטופיק דרמטיטיס (Atopic dermatitis virtual symposium)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקרים חדשים שהוצגו ב-Atopic dermatitis virtual symposium הראו כי אטופיק דרמטיטיס (AD) עלולה להיות פעילה וחמורה במיוחד בקרב מבוגרים, והיא עלולה להיות קשורה לסיכון מוגבר למחלות נלוות השכיחות בשלבים מאוחרים יותר של החיים, כולל אוסטאופורוזיס, דמנציה ומחלות לב וכלי דם.

בניתוח שביצעו החוקרים, AD אובחנה על ידי רופא בקרב יותר מ-8.6 מיליון חולים בבריטניה בין השנים 1994 ו-2013, השכיחות הממוצעת בשנה הייתה 12.3% בקרב בני 0-17 שנים, 5.1% בקרב בני 18-74, ו-8.7% בקרב בני 75 ומעלה. בניתוח נפרד, עורכי המחקר העריכו תיעוד של יותר מ-9.1 מיליון מטופלים בטיפול ראשוני בבריטניה בין השנים 1994 ו-2013, ואחריהם עקבו במשך 6 שנים בממוצע. הם בדקו את פעילות ה-AD ומצאו כי AD היה פעיל ב-48% מבני 0-17 שנים, בהשוואה ל-42% מבני 18-74 ו-60% מבני 75 ומעלה. “כמו כן, כאשר הסתכלנו על התפלגות המחלה הפעילה בקרב מבוגרים, ראינו שהמבוגרים יותר סבלו ממחלה קשה יותר”, אמר החוקר הראשי. בנוסף, בקרב נשים מבוגרות הסיכון למחלה ירד בהשוואה לגברים (aOR, 0.73). כאשר נבדק ההבדל בין כפריים לעירוניים, נמצא ש-AD נפוצה יותר בקרב עירוניים, ובנוסף בקרב אלו ממעמד סוציו-אקונומי גבוה יותר, זאת בכל קבוצות הגיל.

במחקר נוסף, נבדק האם יש הבדלים בין מטופלים שסבלו ממחלה שהחלה בבגרות לאלו שהמחלה החלה בילדות. לאלו עם מחלת ילדות היו קשרים חזקים יותר עם גורמי סיכון גנטיים ידועים והם נטו להיות במעמד סוציו-אקונומי גבוה יותר. “הם גם נטו לסבול יותר מאסטמה ומחלות אלרגיות אחרות”, אמר החוקר. בנוסף, בקרב חולים בני 50 ומעלה, AD היה קשור בסיכויים גבוהים יותר לאוסטאופורוזיס (aOR, 1.31) ואוסטאופניה ((aOR, 1.86. החוקרים הבחינו בעלייה של 10% בסיכון לשברים בקרב אנשים עם AD, במיוחד אלו של הירך, עמוד השדרה, האגן ושורש כף היד.

מחקרים נוספים הראו את הקשר בין AD לדמנציה ותחלואה קרדיו-וסקולרית. מחקר עוקבה של כ-1.1 מיליון אנשים בבריטניה, הראה כי AD היה קשור לסיכון מוגבר לדמנציה וסקולרית (1.88 HR), ולמחלת אלצהיימר (HR, 1.69). במטא-אנליזה וסקירה שיטתית של 19 מחקרים בנושא, החוקרים מצאו כי AD קשור לסיכון מוגבר לאוטם שריר הלב (1.12 RR), שבץ מוחי (RR, 1.10), שבץ איסכמי (RR, 1.17), אנגינה (RR, 1.18) ואי ספיקת לב (RR, 1.26).

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה