Fractures

בנשים הרות חומרת COVID-19 פחותה מזו של H1N1 (מתוך Medscape)

בניגוד למחלות נשימתיות קודמות, היריון אינו מציב נשים בסיכון לפרוגנוזה גרועה יותר עקב COVID-19, כך עולה מנתונים חדשים מבריטניה. החוקרים מדווחים כי כאשר בחנו את הנתונים אודות נשים לא-הרות באותו גיל, התוצאות היו די דומות לאלו שתועדו בנשים הרות עם COVID-19.

בשנת 2012, החוקרים ערכו מעקב אחר נשים הרות במהלך מגפת ה-H1N1. כעת, בעקבות מגפת COVID-19 החוקרים התבקשו לאסוף נתונים אודות הזיהום הנגיפי ב-SARS-CoV-2 בבריטניה.

בתקופה שבין תחילת מרץ ועד אמצע אפריל, סך כולל של 86,293 נשים ילדו. רק 427 מהלידות היו של נשים עם אבחנה של COVID-19 בדרגה חמורה דיו שהצדיקה אשפוז. המחקר לא כלל את כל הנשים בבריטניה עם SARS-CoV-2 שכן בדיקות אוניברסאליות אינן זמינות.

שיעור האשפוזים, מדד לחומרת המחלה, עמד על 4.9 מקרים ל-1,000 אימהות עם COVID-19. לשם השוואה, שיעור האשפוזים של נשים הרות עם H1N1 עמד על 8 מקרים ל-1,000 אימהות.

נכון ל-11 במאי, ניתן היה לזהות בספרות הרפואית 100 מאמרים, כולל המאמר הנוכחי, אשר תיארו את התוצאות ב-1,308 נשים הרות עם COVID-19 שאושפזו בבתי חולים ברחבי העולם. רק 44 (3.3%) מבין 1,308 המקרים הללו היו דיווחים ייחודיים של מקרים קיצוניים.

באופן כללי, מהממצאים עלה כי נשים הרות נטו לפתח מחלה קלה, בדומה לאוכלוסיה הכללית. נראה כי לא קיים סיכון מוגבר לזיהום וייתכן כי אין סיכון מוגבר לאשפוז של נשים הרות עם COVID-19.

מבין הנשים ההרות עם SARS-CoV-2 במחקר הנוכחי, 247 נשים ילדו במהלך תקופת המחקר. החוקרים תיעדו ארבעה מקרים של אובדן היריון, אם כי לא ברור אם הדבר היה קשור ל-COVID-19. מבין אלו, 81% מהמקרים היו בטרימסטר האחרון. כ-75% מכלל ההריונות הסתיימו בלידה במועד, כאשר כרבע מההריונות הסתיימו בשלב מוקדם. לשם השוואה, שיעור הלידות המוקדמות במהלך מגפת H1N1 בשנת 2009 עמד על 30.2%. בשנת 2018, שיעור הלידות המוקדמות הכולל בארצות הברית עמד על 10%.

עם זאת, בקרב נשים שאושפזו עם מחלה חמורה שדרשה אשפוז ביחידת טיפול נמרץ, שיעורי לידות מוקדמות התהפכו: ב-40 הנשים שאושפזו ביחידות טיפול נמרץ תועדו שיעורי פגות של 75%. במרבית המקרים, הייתה התוויה רפואית ללידה המוקדמת, במטרה להגן על האם, העובר, או מסיבה מיילדותית אחרת.

אחת מכל 10 נשים עם COVID-19 נדרשה לתמיכה נשימתית וקרוב למחצית מהנשים הללו שוחררו בזמן בו החוקרים החלו לנתח את הנתונים.

מהנתונים עולה כי 26% מהיילודים אושפזו ליחידות טיפול נמרץ ביילודים, כאשר מרביתם (72%) היו פגים ואחד אובחן עם אנצפלופתיה. 12 יילודים (5%) נמצאו חיוביים ל-SARS-CoV-2 RNA, אך לא ברור מהנתונים אילו יילודים פיתחו COVID-19. 6 מבין 12 היילודים הללו טופלו ביחידות טיפול נמרץ ביילודים.

החוקרים מדווחים כי 5 תינוקות הלכו לעולמם 3 מסיבות שבאופן חד-משמעי לא היו קשורות לזיהום ב-SARS-CoV-2. בשני המקרים האחרים, לא היה ברור אם הזיהום הנגיפי תרם לתמותה.

לסיכום, ממצאים אלו אודות תוצאות הזיהום הנגיפי בנשים הרות מהוות מקור להרגעה כי באוכלוסיה זו אין שכיחות מוגברת של סיבוכים או תמותה.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה