Fractures

אטופיק דרמטיטיס מלווה בסיכון מוגבר לשברים (Ann Allergy Asthma Immunol)

בחולים עם אטופיק דרמטיטיס שיעורי היארעות מוגברים של שברים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Allergy, Asthma & Immunology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי דלקת כרונית על-רקע אטופיק דרמטיטיס עשויה לפגוע בבריאות העצם. כעת הם ביקשו לבחון את הסיכון ארוך הטווח לשברים בקרב חולים אלו.

החוקרים בחנו את הנתונים ממאגר LHID 2000 (Longitudinal Health Insurance Dataset) ו-LHID 2010, המהווים חלק ממאגר National Health Insurance Research Database. המחקר כלל 36,855 חולים שאובחנו עם אטופיק דרמטיטיס ו-147,420 ביקורות, בגיל ממוצע של 22.6 שנים ומעקב ממוצע של 6.8 שנים.

התוצאים שנבחנו היו שבר בכל אתר עם אשפוז לבית חולם או אבחנה דומה לפחות שלוש פעמים. החוקרים סיווגו את השברים כשברים פתולוגיים או שברים של חוליות, אגן, עצם הכתף, רדיוס ואולנה, צוואר ירך, ירך, טיביה ופיבולה, או קרסול.

שברים תועדו ב-1,518 חולים (4.12%) בחולים עם אטופיק דרמטיטיס וב-5,579 חולים (3.78%) בזרוע הביקורת (p=0.003).

בחולים עם אטופיק דרמטיטיס תועדו שיעורי היארעות מצטברים של שברים לאורך 16 שנים עמדו על 8.043%, אשר היו גבוהים יותר משמעותית משיעור של 7.366% בזרוע הביקורת (p=0.002).

בחולים עם אטופיק דרמטיטיס תועד שיעור גבוה יותר משמעותית של שברי חוליות, אשר היו השברים האוסטיאופורוטיים הנפוצים ביותר בהשוואה לביקורות (0.65% לעומת 0.52%, p=0.004).

בחולים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית עד חמורה תועדו שיעורי היארעות מצטברים גבוהים יותר משמעותית של שברים (10.669%, p<0.001). מניתוח רב-משתני עלה כי אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה לוו בעליה משמעותית  בסיכון לשברים (יחס סיכון מתוקן של 1.31, רווח בר-סמך 95% של 1.08-1.59).

מהנתונים עולה כי בקרב מטופלים בתרופות אנטי-ריאומטיות (יחס סיכון של 0.71, רווח בר-סמך 95% של 0.53-0.9), המשמשים לעיתים קרובות לטיפול באטופיק דרמטיטיס, ופוטותרפיה (יחס סיכון מתוקן של 0.73, רווח בר-סמך 95% של 0.56-0.95) הסיכון לשברים היה נמוך יותר.

למרות שנשים מצויות בסיכון מוגבר לאוסטיאופורוזיס ושברים, החוקרים זיהו קשר בין גברים עם אטופיק דרמטיטיס ובין סיכון מוגבר לשברים (יחס סיכון מתוקן של 1.51, רווח בר-סמך 95% של 1.44-1.59).

גורמי סיכון בלתי-תלויים, דוגמת אוסטיאופורוזיס (יחס סיכון מתוקן של 1.63, רווח בר-סמך 95% של 1.45-1.82), מצב לאחר-מנופאוזה (יחס סיכון מתוקן של 1.18, רווח בר-סמך 95% של 1.06-1.32) וכל עליה של שנה בגיל (יחס סיכון מתוקן של 1.01, רווח בר-סמך 95% של 1.01-1.01), תמכו גם כן בממצאים אלו.

לסיכום, תוצאות המחקר מצביעות על סיכון מוגבר לשברים בחולים עם אטופיק דרמטיטיס והחוקרים קוראים להגביר את המודעות לסיכון לשברים באוכלוסיה זו.

Ann Allergy Asthma Immunol. 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תכשירים לטיפול באקנה המכילים Benzoyl Peroxide עלולים להביא לרמות גבוהות של בנזן (מתוך דו

    תכשירים לטיפול באקנה המכילים Benzoyl Peroxide עלולים להביא לרמות גבוהות של בנזן (מתוך דו"ח מטעם מעבדת Valisure)

    תכשירים לטיפול באקנה המכילים Benzoyl Peroxide עלולים להוביל לעליה ברמות בנזן, כימיקל העלול להוביל להתפתחות מחלות ממאירות, כאשר מאוחסנים או חשופים לטמפרטורות גבוהות יותר, כך עולה מדו”ח חדש ממעבדה רפואית עצמאית. בדו”ח של מעבדת Valisure נמסרו פרטים אודות תכשירים רבים לטיפול באקנה המכילים Benzoyl Peroxide, הן כאלו הנמכרים ללא מרשם רופא והן תכשירים הנמכרים תחת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילר לפרוליה ואקסג'יבה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילר לפרוליה ואקסג'יבה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור תכשיר ביוסימילר ראשון ל-Denosumab במינון 60 מ”ג (פרוליה) או 120 מ”ג (אקסג’יבה). התכשיר הביוסימילר, Denosumab-bddz (או Wyost/Jubbonti) קיבל מעמד של טיפול בר-החלפה, המאפשר לרוקחים להחליף את תכשיר הביוסימילר בתכשיר המקורי ללא צורך בשינוי המרשם הרפואי. הטיפול ב- Denosumab-bddzבמינון המופחת, המשווק תחת השם Jubbonti, אושר […]

  • אובדן צפיפות עצם מהיר בגברים מבוגרים עם אוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    אובדן צפיפות עצם מהיר בגברים מבוגרים עם אוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה אובדן צפיפות עצם מהיר יותר בגברים מבוגרים עם אבחנה של סוכרת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סוכרת מסוג 2 מלווה באובדן עצם מהיר יותר בנשים, אך אין עדויות רבות אודות אובדן עצם בגברים או באלו עם טרום-סוכרת. […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות לאורך זמן של Lebrikizumab כנגד אטופיק דרמטיטיס (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות לאורך זמן של Lebrikizumab כנגד אטופיק דרמטיטיס (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    בחולים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה שטופלו ב- Lebrikizumab השיפור הקליני לפי דיווחי המטופלים נותר לאורך שנתיים, כך עולה מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את ההשפעה של Lebrikizumab על הסימנים והתסמינים של אטופיק דרמטיטיס. חולים שלקחו חלק במחקר ADjoin, מחקר הארכה […]

  • טיפול ב-Denosumab מלווה בסיכון מופחת לסוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול ב-Denosumab מלווה בסיכון מופחת לסוכרת (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי המשך טיפול ב-Denosumab (פרוליה) מלווה בסיכון נמוך יותר להתפתחות סוכרת במבוגרים עם אוסטיאופורוזיס מעל גיל 65 שנים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי Denosumab, תכשיר המשמש לטיפול באוסטיאופורוזיס, עשוי לשפר את האיזון הגליקמי, אך אין עדויות קליניות רבות אודות השפעות הטיפול על […]

  • צפיפות עצם ירודה בנשים עם כשל שחלתי ראשוני (Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol)

    צפיפות עצם ירודה בנשים עם כשל שחלתי ראשוני (Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol)

    מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת European Journal of Obstetrics, Gynecology, and Reproductive Biology עולה כי תכולת צפיפות המינרלים של העצם ירודה בנשים עם כשל שחלתי ראשוני באמה ובצוואר ירך, אך אינה שונה משמעותית באתרים אחרים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מנופאוזה מוקדמת הינה סיבוך משמעותי של כשל שחלתי ראשוני ועשויה להשפיע משמעותית […]

  • יתכן והטיפול בטסטוסטרון בגברים עם היפוגונדיזם, עלול דווקא להגביר את הסיכון לשברים (NEJM)

    יתכן והטיפול בטסטוסטרון בגברים עם היפוגונדיזם, עלול דווקא להגביר את הסיכון לשברים (NEJM)

    להפתעת החוקרים, נמצא שטיפול בטסטוסטרון בגברים עם היפוגונדיזם (חסר בטסטוסטרון) קשור לעלייה ולא לירידה בסיכון לשברים, זאת בניגוד לממצאים קודמים. כך דווח במחקר שפורסם בכתב העת The New England Journal of Medicine. ברקע למחקר החוקרים מציינים נתונים קודמים המצביעים על יתרונותיו של הטסטוסטרון לבריאות העצמות. עם זאת בעבר לא נעשו מחקרים ארוכי טווח ובעלי מדגם […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה