Fractures

טיפול ב-Romosozumab מפחית סיכון לשברי חוליות לאורך זמן (Bone)

טיפול ב- Romosozumab(איבניטי) מלווה בירידה ניכרת בסיכון לשברי חוליות בכל דרגה והגנה זו מפני שברים נותרת לאחר מעבר לטיפול נוגד-ספיגה, כך עולה מניתוח פוסט-הוק של נתונים ממחקרי FRAME ו-ARCH, אשר פורסם בכתב העת Bone.

החוקרים בחנו את השפעת הטיפול ב- Romosozumab על היארעות שברי חוליות בהתאם לדרגות חומרה לפי סיווג Genant (קל, בינוני וחמור), על-סמך נתונים משני מחקרים בשלב 3. במחקר FRAME, המשתתפות חולקו לטיפול ב- Romosozumab או פלסבו למשך 12 חודשים, לאחר מכן ניתן טיפול ב-Denosumab למשך 24 חודשים. במחקר ARCH, המשתתפות חולקו לטיפול ב- Romosozumab למשך 12 חודשים, לאחריו Alendronate למשך 24 חודשים, או Alendronate בלבד למשך 24 חודשים. החוקרים העריכו את השפעת הטיפול ב- Romosozumab בכלל המשתתפות.

מהנתונים עלה כי היארעות שברי חוליות חדשים בדרגה בינונית או חמורה הייתה נמוכה יותר לאורך 12 חודשים בקרב משתתפות בזרוע Romosozumab לעומת פלסבו (מחקר FRAME: 0.25% לעומת 1.42%, p<0.001) או לעומת Alendronate (מחקר ARCH: 2.78% לעומת 4%, p=0.042).

בנוסף, ההשפעה של Romosozumab על היארעות שברי חוליות חדשים בדרגה בינונית וחמורה לא הייתה תלויה בנוכחות שברי חוליות או בחומרתם בתחילת המחקר. לאורך 12 חודשים תועדה ירידה עקבית בהיארעות שברי חוליות חדשים בדרגה בינונית או חמורה, ללא תלות בהיסטוריה של שברי חוליות או שברי חוליות חמורים בתחילת המחקר.

הירידה בהיארעות שברי חוליות חדשים בדרגה בינונית וחמורה נותרה לאורך 24 חודשים לאחר החלפת טיפול מ- Romosozumab ל-Denosumab או Alendronate, ללא תלות בהיסטוריה של שברי חוליות או חומרתם.

ממצאי המחקר מעידים על היעילות של Romosozumab להפחתת הסיכון לשברי חוליות ותומכים במתן הטיפול למשך שנה לנשים לאחר-מנופאוזה בסיכון גבוה מאוד לשברים, לאחר מכן מומלץ מתן תכשיר נוגד-ספיגה.

Bone 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה