Fungal & other Infectious

עדיפות ל-Ceftaroline לטיפול בדלקת ריאות הנרכשת בקהילה באסיה (מתוך הכנס השנתי ה-24 מטעם ה-ECCMID)

במהלך הכנס ה-24 מטעם ECCMID (European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases) הוצגו נתונים חדשים ממחקר בשלב 3, מהם עולה כי ל- Ceftaroline עדיפות על Ceftriaxone בטיפול בדלקת ריאות הנרכשת בקהילה בחולים מאסיה.

עם זאת, החוקרים טוענים כי כל הבדל בתועלת של Ceftaroline ו-Ceftriaxone להתוויה זו אינו מצדיק את הבדלי העלויות. שתי התרופות שייכות למשפחת צפלוספורינים וניתנות בזריקה, אך עלות Ceftaroline גבוהה כמעט פי 20 בהשוואה ל-Ceftriaxone.

השאלה הגדולה הינה מדוע התרופה לא נבחנה לטיפול בדלקת ריאות על-רקע MRSA (Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus). אין סיבה להשקיע כסף במתן צפלוספורינים במידה ואין להם יעילות כנגד MRSA.

המחקר הרב-מרכזי, כפל-סמיות, נערך בסין, הודו, קוריאה, טייוואן ווייטנאם. חולים שאושפזו לבית החולים בשל דלקת ריאות הנרכשת בקהילה חולקו באקראי לטיפול בן 5-7 ימים ב- Ceftaroline במינון 600 מ”ג, פעמיים ביום (381 חולים) או Ceftriaxone במינון 2 גרם, פעם ביום (382 חולים).

מהתוצאות עולה כי שיעורי התגובה הקלינית 8-15 ימים לאחר תום הטיפול היו גבוהים יותר בקרב מטופלים ב- Ceftaroline בהשוואה למטופלים ב-Ceftriaxone (84.1% לעומת 74.2%).

על-בסיס הגדרות שנקבעו מראש להעדר-נחיתות ועדיפות, מהתוצאות עלה כי Ceftaroline עדיף על Ceftriaxone. ממצאי המחקר היו עקביים בקבוצות שונות לפי גיל, מין, מדד PORT (Pneumonia Severity Index) וקבלת טיפול אנטיביוטי קודם.

בקרב 119 החולים עם נתונים מיקרוביולוגיים זמינים וזיהוי חיידק בתחילת המחקר, התוצאות היו טובות יותר עם Ceftaroline בהשוואה ל-Ceftriaxone (87.7% לעומת 75.8%). ממצאים אלו היו עקביים עם פתוגנים מסוג גראם-חיובי וגראם-שלילי.

האורגניזמים הנפוצים ביותר כללו Streptococcus pneumonia, Haemophilus parainfluenzae ו-Klebsiella pneumonia.

שיעור תופעות הלוואי היה דומה עם Ceftaroline ו-Ceftriaxone (45.1% ו-42.6%), כמו גם מספר האירועים החריגים החמורים ושיעורי הפסקת טיפול בשל אירועים חריגים. שלשולים היו נפוצים יותר בקרב מטופלים ב- Ceftaroline בהשוואה למטופלים ב-Ceftriaxone (6.3% לעומת 3.4%), וכך גם מקרי עצירות (4.7% לעומת 2.3%).

המחקר האסייאתי מאוד דומה למחקרי FOCUS 1 ו-FOCUS 2, למעט העובדה כי מינון Ceftriaxone היה כפול בהתאם להנחיות באסיה ובמחקרי FOCUS נערך באוכלוסיה מערבית. עם זאת, החוקרים מציינים כי ההבדל בין הטיפולים במחקר הנוכחי היה גדול יותר בהשוואה למחקרי FOCUS 1 ו-FOCUS 2 (9.9% לעומת 8.4% לעומת 4.9%).

אחד ההסברים האפשריים להבדלים הללו עשוי לנבוע מטיפול אנטיביוטי קודם באוכלוסיות אסייאתיות ומערביות (23% לעומת למעלה מ-40%). למעשה, בתת-קבוצה של חולים מסין, בה רק 6% קיבלו טיפול אנטיביוטי קודם, ההבדל בין קבוצות הטיפול היה קרוב ל-20%.

עם זאת, ממחקר אחר שהוצג בכנס, ולא היה במימון אסטרה-זנקה, עלה כי התרופה דומה ביעילותה למצבי דלקת ריאות על-רקע MRSA. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 145 חולים עם זיהום בדרכי נשימה תחתונות; מבין אלו, 37 אובחנו עם דלקת ריאות שנרכשה בקהילה על-רקע MRSA ו-59 אובחנו עם דלקת ריאות הנרכשת בבית חולים על-רקע MRSA. לאחר טיפול ב- Ceftaroline, הזיהום חלף ב-91% מהחולים עם דלקת ריאות שנרכשה בקהילה וב-94% מהחולים עם דלקת ריאות שנרכשה בבית חולים.

מתוך הכנס השנתי ה-24 מטעם ה-ECCMID

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.