Fungal & other Infectious

חיסון כנגד נגיף רוטה בטוח ביחידות טיפול נמרץ ביילודים (Pediatrics)

מתן חיסון RotaTeq כנגד נגיף רוטה ליילודים ביחידות טיפול נמרץ ביילודים נמצא בטוח, ללא עדויות להעברת הזיהום ליילודים סמוכים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש מאי בכתב העת Pediatrics.

החוקרים מסבירים כי החיסון נסבל היטב ביילודים מאושפזים, כאשר מרבית התסמינים לאחר-חיסון הופיעו עוד קודם לחיסון. מהנתונים עולה כי ביילודים לא מחוסנים הסיכון להדבקה תסמינית הוא נמוך. אחד היתרונות של מתן החיסון באשפוז הוא הבטחת חיסון יילודים בגיל מתאים, ללא תלות במשך האשפוז.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלה חשש מפני מתן חיסון כנגד נגיף רוטה, חיסון חי-מוחלש, ליילודים מאושפזים, בשל הסיכון להדבקת יילודים אחרים. עם זאת, מומלץ לחסן יילודים לאחר הלידה בתוך 104 ימים מהלידה, ויילודים ביחידות טיפול נמרץ ביילודים לרוב שוהים בבית החולים מעבר לתקופה זו. כרבע מהתינוקות במשקל לידה נמוך מאוד לא היו יכולים לקבל את החיסון במידה ולא היה ניתן במסגרת האשפוז, למרות סיכון מוגבר לאשפוז ומחלה חמורה על-רקע הזיהום הנגיפי.

בסקירה הרטרוספקטיבית בחנו החוקרים את נתוני הנפקות מרשמים מבתי מרקחת, דיווחי טיפול תרופתי ואשפוזים ביחידות טיפול נמרץ ביילודים בין השנים 2008-2010, לזיהוי יילודים שחוסנו כנגד הנגיף ואלו שלא קיבלו את החיסון והיו במרחק קרוב מיילודים מחוסנים בתוך 15 ימים מקבלת החיסון.

במהלך תקופת המחקר, החוקרים זיהו 96 יילודים ביחידות טיפול נמרץ שקיבלו את החיסון ו-801 יילודים לא-מחוסנים ששהו בסמוך להם. לאחר החיסון, מרבית היילודים המחוסנים (76%) לא סבלו מתסמינים (25%) או סבלו מתסמינים דומים לאלו מהם סבלו קודם לכן (51%). בקרב התינוקות המחוסנים, 24% הציגו תסמינים חדשים או החמרה בתסמינים לאחר החיסון, כאשר הנפוצים בהם כללו שלשולים, עליה בתדירות יציאות, אי-סבילות להנקה או הקאות. עם זאת, תסמינים אלו לא היו קשורים לחיסון ואף אחד מהתינוקות המחוסנים לא פיתח התפשלות מעי.

בקרב התינוקות הסמוכים שלא קיבלו את החיסון, 1.2% הציגו תסמינים חדשים או החמרה בתסמינים, שיוחסו למצבים רפואיים נלווים ולא לחיסון. לא תועדו מקרים של התפשלות מעי ביילודים שלא קיבלו את החיסון. שני יילודים לא-מחוסנים עברו בדיקות PCR של הצואה, שהיו שליליות לנגיף רוטה.

החוקרים כותבים כי יילודים רבים אינם מחוסנים כיום כנגד נגיף רוטה בשל מגבלת הגיל הקיימת ואשפוז ממושך ביחידות טיפול נמרץ ביילודים. מחקר פרוספקטיבי עם דגימות צואה לבדיקות PCR לנגיף רוטה וניטור תסמיני גסטרואנטריטיס עשוי לסייע בהערכת ההתפשטות, ההדבקה והבטיחות של חיסון כנגד נגיף רוטה ביחידות טיפול נמרץ ביילודים.

Pediatrics. Published online May 19, 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה