GERD/Gastritis

עדויות חדשות תומכות בגישה רדיאלית לניתוח נוירו-כירורגי (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AANS)

מנתונים שפורסמו במהלך הכנס השנתי הווירטואלי מטעם ה-American Association of Neurological Surgeons עולות עדויות התומכות ביתרונות ביצוע פרוצדורות נוירו-אנדווסקולאריות דרך העורק הרדיאלי, במקום ביצוע הפרוצדורות דרך עורק המפשעה.

החוקרים ביקשו להשוות את תוצאות פרוצדורות נוירו-אנדווסקולאריות בשתי הגישות והשלימו ניתוח מותאם שבחן את תוצאות שתי הגישות בפרוצדורת נוירו-אנגיוגרפיות שבוצעו בין אוקטובר 2018 ועד יוני 2019.

במהלך תקופת המחקר הושלמו 844 (80%) פרוצדורות דרך המפשעה ו-206 (20%) בוצעו דרך העורק הרדיאלי. באוקטובר 2018, מועד תחילת המחקר, הגישה הרדיאלית שימשה רק ב-1% מהמקרים; עד יוני 2019, הגישה הרדיאלית שימשה ב-70% מהמקרים.

מהנתונים עולה כי שיעור הסיבוכים היה גבוה יותר משמעותית כאשר הפרוצדורות בוצעו דרך עורק המפשעה (7%, 60 סיבוכים), בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו דרך העורק הרדיאלי (2%, 4 סיבוכים).

שיעורי סיבוכים מינוריים עמדו על 6% (47 מקרים) במקרים בהם הפרוצדורות בוצעו דרך המפשעה, לעומת 2% (3 מקרים) כאשר בוצעו דרך העורק הרדיאלי (p=0.01). סיבוכים מג’וריים תועדו ב-2% מהחולים בקבוצת ההתערבות דרך עורק המפשעה, בהשוואה ל-0.5% מהחולים בהם הפרוצדורות בוצעו דרך העורק הרדיאלי (הבדל שלא היה מובהק סטטיסטית).

סיבוכי וזוספאזם תועדו ב-30% מהחולים בקבוצת הטיפול דרך מפשעה, בהשוואה ל-1% מהחולים בקבוצת הטיפול דרך העורק הרדיאלי.

בניתוח מותאם של הנתונים, שכלל תקנון לגיל, מין, גודל צנתר, פרוצדורה ופתולוגיה אנגיוגרפית הסיכוי לסיבוכים בעקבות התערבות דרך המפשעה היה גדול יותר מפי שלוש (יחס סיכויים של 3.6, p=0.01).

מעניין לציין  כי זמני השיקוף היו קצרים משמעותית עם פרוצדורות דרך עורק המפשעה, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו דרך העורק הרדיאלי (p=0.003) וכמות חומר הניגוד הייתה קטנה ב-10 מ”ל כאשר הפרוצדורה בוצעה דרך עורק המפשעה.

לא תועדו סיבוכים מסכני-חיים עם הפרוצדורות דרך העורק הרדיאלי, בעוד שפרוצדורות דרך המפשעה לוו בחמישה סיבוכים מג’וריים שהיו מסכני-חיים.

אחוז פרוצדורות תרומבקטומי שבוצעו היה גבוה יותר בקבוצת התערבות דרך עורק המפשעה (16% לעומת 4%). שיעור הפרוצדורות האבחנתיות היה גבוה יותר בקבוצת החולים שטופלו דרך העורק הרדיאלי (72% לעומת 62%, בהתאמה).

החוקרים מסבירים כי לאר עקומת למידה ראשונית להכרת הגישה הרדיאלית, ממצאי המחקר מציעים כי העדפת הגישה הרדיאלית תחילה עשויה להיות בטוחה, עם פגיעה מינימאלית ביעילות הפרוצדורות.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AANS

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות טובות יותר לניתוח כתף הפוכה לעומת טיפול שמרני במקרים של שבר הומרוס (J Shoulder Elbow Surg)

    תוצאות טובות יותר לניתוח כתף הפוכה לעומת טיפול שמרני במקרים של שבר הומרוס (J Shoulder Elbow Surg)

    בחולים עם שבר הומרוס פרוקסימאלי עם תזוזה שעברו ניתוח החלפת כתף הפוכה תועדו תוצאות טובות יותר לאחר שנה אחת, בהשוואה לאלו שטופלו שמרנית, ללא התערבות ניתוחית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Shoulder and Elbow Surgery. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, פרוספקטיבי, אקראי ומבוקר שכלל חולים עם שבר הומרוס פרוקסימאלי עם תזוזה שחולקו […]

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

  • הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת טיפולים בעלי יעילות גבוהה המשפיעים על תנועת תאי מערכת החיסון, דוגמת Natalizumab (טייסברי) או Fingolimod (גילניה), מלווה בעליה משמעותית בסיכון להתלקחות בקשישים עם טרשת נפוצה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. עם זאת, הפסקת טיפולים המפחיתים ספירת תאי B, דוגמת טיפול כנגד CD20, אינו מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות המחלה. מחקר העוקבה התצפיתי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה