Gastric cancer

הצהרה של איגוד הלב האמריקאי בנוגע לסיכון למחלות לב וכלי דם על-רקע טיפולים הורמונאליים כנגד מחלות ממאירות (Circ Genom Precis Med)

טיפולים הורמונאליים לטיפול בממאירויות שד וערמונית התלויים בהורמונים עשויים להביא לעליה בסיכון לאוטם שריר הלב ואירועים מוחיים וחשוב לעקוב מקרוב אחר החולים במטרה להביא לאבחנה מוקדמת וטיפול מתאים במחלות לב וכלי דם, כך על-פי הצהרה חדשה של איגוד הלב האמריקאי (American Heart Association).

ההצהרה המדעית כוללת נתונים אודות הסיכונים הכרוכים בכל אחד מהסוגים של הטיפולים ההורמונאליים ונועדה לסייע לרופאים לנהל את הסיכון הקרדיווסקולארי במהלך הטיפול כנגד ממאירות.

ממאירויות תלויות בהורמונים, דוגמת סרטן ערמונית ושד, הן בין הממאירויות הנפוצות ביותר בארצות הברית וברחבי העולם. לצד השיפור הניכר בהישרדות החולים עם טיפולים הורמונאליים, מחלות לב וכלי דם הפכו לגורם המוביל לתחלואה ותמותה באוכלוסיה זו.

המומחים בחנו את העדויות ממחקרים תצפיתיים ומחקרים אקראיים ומבוקרים להערכת ההשפעה הקרדיווסקולארית של טיפולים הורמונאליים כנגד ממאירות ולהלן עיקרי הדברים:

·       בנשים עם סרטן שד, טמוקסיפן הוכח כטיפול המעלה את הסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי, אך בעל השפעה מגנה או ניטראלית על הסיכון הקרדיווסקולארי ואירועים קרדיווסקולאריים. מנגד, מעכבי ארומטז מעלים את הסיכון לגורמי סיכון קרדיווסקולאריים ואירועים קרדיווסקולאריים, כולל אוטם לבבי ואירוע מוחי.

·       טיפול ADT (Androgen Deprivation Therapy) כנגד סרטן ערמונית מלווה בעליה בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים, אם כי אנטגוניסטים ל-GnRH מלווים בסיכון מופחת לאירועים קרדיווסקולאריים, בהשוואה לאגוניסטים ל-GnRH. טיפול אנטי-אנדרוגני פומי מלווה בסיכון קרדיווסקולארי מוגבר, בפרט כאשר ניתן לחסימה מלאה של אנדרוגנים כחלק משילוב עם טיפול המכוון ל-GnRH.

·       למשך הטיפולים ההורמונאלים השפעה רבה על הסיכון הקרדיווסקולארי; ככל שהחולים מקבלים טיפול הורמונאלי לפרק זמן ארוך יותר, כך הסיכון גדול יותר. דרושים מחקרים נוספים במטרה להגדיר את הסיכון על-רקע משך הטיפול.

·       ישנם נתונים סותרים אודות ההשפעה של גורמי סיכון קיימים למחלות לב וכלי דם על אירועים קרדיווסקולאריים על-רקע טיפול הורמונאלי. למרות שנוכחות גורמי סיכון קרדיווסקולאריים ותחלואה קרדיווסקולארית עלולים להביא לעליה באירועים קרדיווסקולאריים על-רקע מעכבי ארומטאז, לא ברור אם כך הדבר גם עם טמוקסיפן.

·       מחקרים מציעים כי בחולים עם סרטן ערמונית ומחלות לב וכלי דם וגורמי סיכון קרדיווסקולאריים שיעורים גבוהים יותר של אירועים קרדיווסקולאריים עם טיפול ADT.

·       למרות ששימוש ממושך בחלק מהטיפולים ההורמונאלים עלול להחמיר גורמי סיכון קרדיווסקולאריים ותסמונת מטבולית, ההשפעות של משך הטיפול על אירועים קרדיווסקולאריים הן פחות ברורות.

צוות המומחים מסביר כי כיום אין הנחיות דפיניטיביות לניטור וטיפול הסיכון למחלות לב וכלי דם על-רקע טיפול הורמונאלי. הם קוראים לרופאים לתת את הדעת להחמרת בעיות קרדיווסקולאריות בחולים עם מחלת לב קיימת או גורמי סיכון ולקחת בחשבון כי גם חולים ללא בעיות קרדיווסקולאריות קודמות מצויים בסיכון מוגבר לאור החשיפה שלהם לטיפולים הורמונאליים.

Circ Genom Precis Med. Published online April 26, 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גיל מבוגר ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר לאבחנה של מלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מבוגר ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר לאבחנה של מלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    לאחר אבחנה ראשונה של מלנומה פולשנית ראשונית, גיל מבוגר ומגדר זכרי הינם גורמי סיכון אפשריים לאבחנה של מלנומה נוספת בשלב מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי העלייה החדה בהיארעות מלנומה עורית, לצד מספרים גדולים יותר של מלנומות המאובחנות בשלבים מוקדמים יותר ושיפור בטיפול במלנומה […]

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

  • מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תעסוקתית לאזבסט מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט, הן מסוג אדנוקרצינומה והן מסוג תאי קשקש. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ממאירות של הוושט, הכולל קרצינומה של תאי קשקש ואדנוקרצינומה, הינה מחלה ממארת עם פרוגנוזה גרועה ושיעורי תמותה […]

  • מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    למרות חשש מפני תביעות רשלנות רפואית של רופאים, חוקרים לא מצאו עליה בתביעות רשלנות רפואית מוצלחות על-רקע מעקב פעיל כגישת טיפול בחולים עם סרטן בדרגת סיכון נמוכה, כך מדווח במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהנחיות מטעם ה-National Comprehensive Cancer Network שוקלות מעקב פעיל כגישה יעילה לטיפול בסרטן […]

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה