Glaucoma

גלאוקומה מעלה את הסיכון לתאונות דרכים (מתוך הכנס השנתי ה-22 מטעם ה-American Glaucoma Society)

משני דיווחים שהוצגו במהלך הכנס השנתי ה-22 מטעם ה-American Glaucoma Society עולה כי חולים עם גלאוקומה בדרגה בינונית עד מתקדמת נוטים יותר לתאונות דרכים ולפציעת עקב תאונות, בהשוואה לאלו בעלי ראייה תקינה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים מצאו כי ככל שהמחלה מתקדמת, כך חולים עם גלאוקומה סובלים מקושי רב יותר בנהיגה. בחולים אלו נרשמה עליה של פי 6.6 בסיכון למעורבות בתאונת דרכים ועליה של פי 3.6 בסיכון לפציעה בתאונות אלו.

במחקר הנוכחי העריכו החוקרים את כישורי החולים עם גלאוקומה בדרגה בינונית או חמורה, והשוו את הנתונים אל מול ביקורות תואמות בגיל. מדגם המחקר כלל חולים בגיל 55 ומעלה, עם גלאוקומה בינונית או מתקדמת, חדות ראיה של 20/70 או טובה יותר בלפחות עין אחת, ורישיון נהיגה בתוקף. המחקר לא כלל חולים עם מחלות רקע מג’וריות הפוגעות בנהיגה, מחלות עיניים משמעותיות אחרות, או ניתוח לייזר או אחר לאחרונה.

המשתתפים מילאו שאלונים להערכת הראייה, התפקוד הקוגניטיבי, דיכאון, הפרעות שינה, כישורים מוטוריים וידע בנהיגה. לאחר מכן הם עברו את מבחן הנהיגה של אוניברסיטת וושינגטון.

מדריך עקב אחר כישורי הנהיגה והעניק לנהגים ציון של עובר, עובר גבולי (בנוכחות מקרים דוגמת הידרדרות דרך תמרור עצור, המהווה חשש בטיחותי בדרגה נמוכה-בינונית) או נכשל (למשל, אי-עצירה בתמרור עצור). התערבויות קריטיות הוגדרו כנגיעה בהגה או בלימת הרכב ע”י המדריך.

החוקרים התקשו בגיוס המשתתפים למחקר ובסופו של דבר נכללו 22 חולים עם גלאוקומה ו-39 ביקורות ללא גלאוקומה. חציון גיל המשתתפים עמד על 70.5 שנים ו-50% מהם היו לבנים.

11 מבין 22 המשתתפים עם גלאוקומה נכשלו במבחן הנהיגה, וכך גם 8 מבין 39 הביקורות (50% לעומת 21%, p=0.04). החוקרים מצאו עוד כי בחולי גלאוקומה נרשמה עליה של פי 3.8 בסיכוי לקבלת ציון עובר-גבולי או להיכשל, בהשוואה לביקורות בריאות.

באשר להתערבויות קריטיות, שבעה חולים עם גלאוקומה ושישה ביקורות נדרשו לתיקון במהלך מבחן הנהיגה (32% לעומת 16%). עם זאת, ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית, ייתכן בשל גודל המדגם הקטן.

גורמי סיכון לקבלת ציון עובר-גבולי או נכשל כללו גיל מבוגר, מין נקבה ומדדים נמוכים בבדיקת חדות ראיה למרחק. גורם סיכון נוסף כלל את המצב הקוגניטיבי. מבין סדרת הבדיקות להערכת התפקוד הקוגניטיבי, באלו עם ציון עובר-גבולי הציונים היו נמוכים יותר משמעותית במספר מדדים.

באשר למדדים אחרים, בחולים עם גלאוקומה עם ציון עובר-גבולי המדדים היו נמוכים יותר משמעותית בהערכת הכישורים המוטוריים, בעיקר זמן התגובה עד לבלימה והידע בנושא התנועה (p<0.005).

החוקרים מודים כי אינם יודעים להעריך כיצד ממצאים אלו ישפיעו על ההחלטות הנוגעות לבריאות הציבור והנפקת רישיונות נהיגה.

מתוך הכנס השנתי ה-22 מטעם ה-American Glaucoma Society

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • עדויות חדשות תומכות בבטיחות טיפות עיניים של מולקולה קטנה לטיפול במחלות כלי דם של הרשתית (מתוך הודעת חברת Exonate)

    עדויות חדשות תומכות בבטיחות טיפות עיניים של מולקולה קטנה לטיפול במחלות כלי דם של הרשתית (מתוך הודעת חברת Exonate)

    חברת Exonate הודיעה על תוצאות מוצלחות במחקר בשלב 1b/2 להערכת בטיחות וסבילות טיפול ב-EXN407, מולקולה קטנה לטיפול מקומי במחלות כלי דם של הרשתית, דוגמת רטינופתיה סוכרתית ובצקת מקולארית סוכרתית. המומחים מסבירים כי EXN407 הינה מולקולה קטנה המעכבת את Serine-Arginine Protein Kinase-1, הניתנת בצורת טיפות עיניים פעמיים ביו ומכוונת באופן סלקטיבי לאיזופורמים של VEGF העשויים להוביל […]

  • ניוון מקולרי גילי (JAMA, CME)

    ניוון מקולרי גילי (JAMA, CME)

    מחלת ניוון מקולרי גילי (Age Related Macular Degeneration, AMD) היא מחלה של הרשתית, המשפיעה בהדרגה על המקולה, האזור המרכזי ברשתית האחראי על חדות הראייה. ההשלכות של ניוון מקולרי גילי מתקדם כוללות ליקוי ראייה חמור, המשפיע באופן משמעותי על פעילויות יומיומיות כגון קריאה וזיהוי פרצופים. הסקירה מתוך ה-JAMA עוסקת באפידימיולגיה, פתופיזיולוגיה, האבחון והטיפול במחלה.

  • ההשפעה של איזון גליקמי של חולים עם סוכרת מסוג 2 בקשישים עם ליקוי קוגניטיבי (Diabetes Care)

    ההשפעה של איזון גליקמי של חולים עם סוכרת מסוג 2 בקשישים עם ליקוי קוגניטיבי (Diabetes Care)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care עולה כי רמות המוגלובין מסוכרר מעל ומתחת לטווח היעד מלוות בסיכון מוגבר לתמותה, בעוד שבחולים שהשיגו ריכוז המוגלובין מסוכרר בטווח היעד לא תועד סיכון מוגבר לתמותה בהשוואה לאלו ללא סוכרת מסוג 2. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה של סוכרת מסוג 2 ורמות המוגלובין מסוכרר בטווח היעד […]

  • כלים מבוססי טלפון חכם מסייעים בטיפול בחולים עם גלאוקומה (מתוך כנס מטעם ה-American Glaucoma Society)

    כלים מבוססי טלפון חכם מסייעים בטיפול בחולים עם גלאוקומה (מתוך כנס מטעם ה-American Glaucoma Society)

    מכשירי טלפון חכמים מהווים כלי נפוץ ושימושי מאוד העשוי לסייע לרופאים לטפל טוב יותר בחולים ולסייע לחולים לטייב את הטיפול בעצמם, כך עולה מנתונים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-American Glaucoma Society. מבין האפליקציות הנפוצות ביותר בשימוש, אפליקציית Doximity Dialer מאפשר לרשום מספר טלפון במרפאה ממכשיר פרטי של רופא מטפל. באופן זה, ניתן להשלים שיחת טלפון […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות ארוכת-טווח של ניתוח טרבקולקטומיה בגלאוקומה מתקדמת (מתוך כנס מטעם ה-American Glaucoma Society)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות ארוכת-טווח של ניתוח טרבקולקטומיה בגלאוקומה מתקדמת (מתוך כנס מטעם ה-American Glaucoma Society)

    בחולים עם אבחנה של גלאוקומה מתקדמת ניתן להציע אפשרות ניתוח טרבקולקטומיה כהתערבות ראשונה, כך עולה מנתונים חדשים ממחקר Treatment of Advanced Glaucoma Study שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-American Glaucoma Society. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים הפונים בשל גלאוקומה מתקדמת הם אלו המצויים בסיכון לעיוורון במהלך חייהם ויש אי-ודאות מסוימת באשר לגישת הטיפול הטובה ביותר […]

  • ההשפעות של דום נשימה בשינה על תפקוד קוגניטיבי וזיכרון (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    ההשפעות של דום נשימה בשינה על תפקוד קוגניטיבי וזיכרון (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    תסמיני דום נשימה בשינה, כולל נחירות, השתנקות והפסקות נשימה במהלך השינה מלווים בסיכון מוגבר משמעותית להפרעות זיכרון ותפקוד קוגניטיבי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology. ממצאי המחקר מבוססים על מדגם שכלל 4,257 מבוגרים שלקחו חלק בסקר National Health and Nutrition Examination Survey לשנים 2017-2018 והשלימו שאלונים שכללו […]

  • ליקוי קוגניטיבי על-רקע מחלת כליות עשוי להשתפר לאחר השתלה (Am J Kid Dis)

    ליקוי קוגניטיבי על-רקע מחלת כליות עשוי להשתפר לאחר השתלה (Am J Kid Dis)

    ליקוי קוגניטיבי משנית למחלת כליות, דוגמת ירידה בזיכרון מילולי ואפיזודי, עשוי להשתפר לאחר השתלת כליה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ליקוי קוגניטיבי מתועד בשכיחות גבוהה בחולים עם כשל כלייתי ועשוי להשפיע על ההתאמה להשתלת כליה, איכות חיים והישרדות החולים. בעוד שייתכן שיפור […]

  • תוצאות מבטיחות למתן Restoret לטיפול בבצקת מקולארית וניוון מקולארי גילי רטוב (מתוך הודעת חברת EyeBio)

    תוצאות מבטיחות למתן Restoret לטיפול בבצקת מקולארית וניוון מקולארי גילי רטוב (מתוך הודעת חברת EyeBio)

    בהודעה לעיתונות מטעם חברת EyeBio דווח על נתונים מוקדמים מהם עולות תוצאות חיוביות לטיפול ב- Restoret בחולים עם בצקת מקולארית משנית לסוכרת וכנגד ניוון מקולארי גילי רטוב. הטיפול נסבל היטב כתכשיר יחיד ובשילוב עם Aflibercept למשך 12 שבועות  עם שיפור חדות הראיה המתוקנת לצד הפחתת עובי הרשתית. על-פי ההודעה, Restoret הדגים שיפור באנטומיה ובתפקודי הראיה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה