Glaucoma

הערכת התועלת של בדיקת החזר אישון בתגובה לאור בהערכת גלאוקומה (Ophthalmology)

תוצאות אבנורמליות בבדיקת החזר אישון בתגובה לאור (Pupillary Light Reflex) נפוצה בחולים עם גלאוקומה, והבדלים אלו עשויים לשמש להבחנה בין עיניים עם גלאוקומה ועיניים ללא גלאוקומה, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה וסקירה ספרותית. עם זאת, חלק מהמומחים טוענים כי התועלת הקלינית של בדיקות אלו עדיין מוגבלת.

החוקרים סיכמו את העדויות מ-30 מחקרים ומצאו כי תוצאות חריגות בבדיקת החזר אישון בתגובה לאור היו נפוצות יותר בחולי גלאוקומה. בניגוד לבדיקת שדות ראיה, הערכת PR אינה דורשת תגובה סובייקטיבית של החולים לגירוי אור, ועשויה לספק גישה חליפית לבדיקת תפקוד עצב הראיה.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי Medline ו-Embase לזיהוי מחקרים שבחנו את בדיקת PLR בחולים עם גלאוקומה; הם לא כללו מאמרים ללא תקציר באנגלית, אלו שבחנו פחות מעשרה חולים עם גלאוקומה ומחקרים לא מקוריים. ב-30 המחקרים שנכללו בסקירה הסיסטמית, RAPD (Relative Afferent Pupillary Defect) זוהה ב-9-82% מהחולים עם גלאוקומה.

ב-11 המחקרים שנכללו במטה-אנליזה, מההערכות עלה כי לבדיקה רגישות של 0.63 וסגוליות של 0.93. הערך המנבא החיובי והשלילי עמדו על 8.9 ו-0.4, בהתאמה, עם יחס סיכויים אבחנתי של 22.7.

בסקירה נפרדת שלא כללה מחקרים שהתבססו על בדיקת נדנוד אור פנס, הרגישות והסגוליות לזיהוי גלאוקומה עמדו על 0.74 ו-0.85, בהתאמה.

הנזק לתאי גנגליון בחולי גלאוקומה תורם לליקוי בבדיקת PLR, אך מרבית הבדיקות לא הצליחו להבחין בין הנזק הנ”ל ובין מצבים פתולוגיים אחרים.

Ophthalmology. Published online June 26, 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה