Glaucoma

מומחים ממליצים על מתן מוקדם של חיסון כנגד COVID-19 לחולים עם הפרעות פסיכיאטריות (World Psychiatry)

בעקבות ההודעה של חברת פייזר על התוצאות המבטיחות של החיסון הניסיוני שלהם כנגד נגיף הקורונה, ברחבי העולם ממתינים בציפייה לחיסונים. אעפ”י כן, לאור אספקה מוגבלת של החיסון עולה השאלה למי לתת את החיסונים ומומחים מפרסמים כעת מאמר בכתב העת World Psychiatry בו קוראים לתת עדיפות לחולים עם הפרעות פסיכיאטריות.

הכותבים מסבירים כי חולים עם מחלות גופניות, דוגמת מחלות לב וכלי דם, מחלת ריאות חסימתית כרונית, סוכרת, מחלת כליות כרונית, השמנה, חסר חיסוני וממאירות, מצויים בסיכון גבוה במיוחד לתחלואה חמורה על-רקע נגיף הקורונה. באוכלוסיות אלו, הסיכון למהלך זיהום חמור יותר או תמותה מוקדמת גבוה דיו בכדי שאיגודים מובילים ימליצו לתת את החיסונים כנגד הנגיף לאוכלוסיות אלו בשלב מוקדם.

בדומה לאלו עם מחלות גופניות, מחקרים שפורסמו לאחרונה הציעו כי בחולים עם הפרעות פסיכיאטריות קיים סיכון מוגבר לתחלואה ותמותה עקב COVID-19. לדוגמא, מחקר מקרה-ביקורת מארצות הברית שכלל למעלה מ-61 מיליון מבוגרים מצא כי בחולים עם אבחנה חדשה של הפרעה פסיכיאטרית תועד סיכון מוגבר משמעותית לזיהום בנגיף הקורונה, השפעה שהייתה הבולטת ביותר במקרים של דיכאון וסכיזופרניה. מחקרים אחרים אישרו ממצאים אלו, כולל מחקר שקשר בין אבחנה פסיכיאטרית בחולים מאושפזים עם COVID-19 ובין עליה משמעותית בסיכון לתמותה.

הכותבים מסבירים כי בארצות הברית היו בשנת 2017 כ-1.2 מיליון מבוגרים עם מחלה פסיכיאטרית חמורה. לאור שיעורי תמותה של 8.5% בחולים עם COVID-19 ואבחנה לאחרונה של הפרעה פסיכיאטרית חמורה, הצפי הוא כי מיליון חולים עם הפרעה פסיכיאטרית חמורה בארצות הברית ילכו לעולמם במידה ויידבקו בנגיף הקורונה.

לאור הידוע כיום, ובהתבסס על העקרונות האתיים שפורסמו לפיהם יש להקצות נכונה את החיסונים, הכותבים טוענים כי חשוב לתעדף חולים עם הפרעות פסיכיאטריות חמורות לקבלת החיסונים כנגד נגיף הקורונה במהלך השלב הראשון של אספקת החיסונים.

הכותבים כי מעודדים סוכנויות לפתח וליישם תכניות ייעודיות במטרה להבטיח כי חולים עם מחלות פסיכיאטריות חמורות והמטפלים שלהם יהיו מודעים לסיכון המוגבר שלהם עקב הזיהום הנגיפי וכן יכירו את התועלת של החיסון.

World Psychiatry. Published online November 1, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה