Glaucoma

עדכון קורונה יומי: ההדבקה והתחלואה ברמות שיא אך יש סימנים ראשונים להאטה/בלימה בעלייה

לוח הבקרה של משרד הבריאות והדו”ח היומי של אגף המודיעין מצביעים על היקף שיא של הדבקה מצד אחד ומאידך סימנים ראשונים לבלימה. (מקדם R יורד ל-1.13) .

הפרמטר החשוב ביותר הוא כמובן מספר החולים הקשים והנפטרים וניתן לראות כאן את המגמה שלפחות במספר החולים הקשים ייתכן ומראה על האטה/עצירה בעליה:

מבחינת התפשטות גאוגרפית , ניתן לראות כאן את מגמת התפלגות היישובים לפי צבעי הרמזור, וניתן להתרשם שיש יציבות מסוימת בשבוע האחרון, כלומר אין שינויים משמעותיים בסטטוס הרמזור.  

תמונת ההתחסנות לפי גילאים המוצגת כאן בהחלט מעודדת מבחינת כיסוי האוכלוסייה שבסיכון (לפחות המבוגרת) :

באשר להתחסנות,  נזכיר כאן את הדו”ח הראשון של ועדת המעקב של החיסונים ממנו עולה כי מתוך 1.7 מיליון מתחסנים לעת הוצאת הדו”ח היו 76 דיווחים של תופעות אלרגיות ו-92 תופעות נוירולוגיות, מהם גם 13 מקרי פציאליס. הדיווח על הפציאליס “תפס כותרות” בתקשורת הארצית ( YNET )  כשבכתבה נכתב שלדעת רופאים במערכת הבריאות מדובר על תת דיווח. כמו כן, לפי הכתבה אותם אנשים שסבלו מהתופעה מתלבטים באשר לנטילת המנה השנייה, על אף המלצת משרד הבריאות לפיה עליהם לקבל גם את מנת החיסון השנייה.

מחברי דו”ח אגף המודיעין מסכמים כך :

תחלואה בהיקפי שיא, לצד סימנים לבלימת עלייתה – שיא של 50 נפטרים ביממה החולפת, יותר מ-1,100 מאושפזים במצב קשה במחלקות הקורונה בבתיה”ח , מספר המאומתים היומי גדול מ-9,000, ושיעור החיוביים הממוצע עומד על  7.5%  .לצד זאת, מקדם ההדבקה עודנו גדול מ-1 ,אך מראה סימני ירידה מזה כשבוע. 

 ● זן הנגיף המוטנטי הבריטי – הזן החדש, שהנו מדבק בהרבה ביחס לזנים קודמים בכל קבוצות הגיל, בכלל זאת – גם בקרב ילדים, אחראי למגמת העלייה החריפה בתחלואה ובתמותה בבריטניה. מוערך כי הוא נוכח באוכלוסייה בישראל בהיקף גבוה (כנראה עשרות אחוזים) כמו גם בארצות אחרות באירופה וכי הוא משפיע על היקף התחלואה ועשוי אף להרחיב את השפעתו. תפוצתו ורמת המידבקות המוגברת מחייבות הקפדה יתרה על ההנחיות.

זן הנגיף המוטנטי הדרום אפריקאי – במהלך הימים האחרונים זוהו בוודאות לראשונה מקרי הדבקה מזן זה בישראל, אשר מוערך כי בדומה לזן הבריטי, גם הוא מדבק יותר מהזנים הקודמים. במחקר ראשוני מאוד הציג זן זה עמידות מסוימת לנוגדני מחלימים, אך נדרש מחקר נוסף לקביעת מידת עמידותו מול חיסון. עד שתבורר מידת הסיכון הנשקפת מזן זה, אנו ממליצים לנקוט צעדי מנע חריפים על מנת למנוע את התפשטותו – קטיעת שרשראות הדבקה שכבר החלו ומניעת כניסה נוספת שלו לישראל.

 ● לתת כתף  – ישראל ממשיכה להוביל בעולם במספר החיסונים לנפש, השלימה כ-2 מיליון מנות חיסון (השבוע החלו חיסוני המנה השניה, כ-100 אלף מנות חיסון ביומיים האחרונים). השלמת חיסון האוכלוסייה המבוגרת (בני 60 ומעלה, %  76 מתוכם חוסנו עד כה) תשפיע יותר מכל על הורדת היקף התחלואה הקשה והתמותה בטווח הקצר, לצד מודעות ציבורית, תמיכה באוכלוסייה המבוגרת וסיוע פעיל להשלמת חיסונה. בטווח הארוך יותר, גם לאחר חיסון בני ה-60 ומעלה יוותר סיכון לתחלואה קשה באוכלוסיה, עד להתחסנות רחבת היקף.

 ● בעולם – שיא בהיקפי התמותה – יותר מ-16 אלף מקרי מוות בעולם ביממה החולפת, מתוכם כ-5,700 מקרים באירופה וכ-4,100 בארה”ב. מדינות רבות, בעיקר באירופה, מיישמות מדיניות סגרים בניסיון להאט את קצב התפשטות המגיפה בשטחן. עד כה, התחסנו כ-20 מיליון איש בחיסונים מערביים, רובם המכריע בארה”ב, באנגליה ובישראל.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה