Gout

מה ידוע ולא-ידוע על מוטאציות של נגיפים וחיסונים? (מתוך אתר Medscape)

קורונה

ב-20 מדינות ברחבי ארצות הברית זוהו מוטאציות מדבקות יותר של נגיף הקורונה (B.1.1.7 SARS-CoV-2). לאור אי הודאות הרבה בכל הנוגע למוטאציה זו, באתר Medscape יצרו קשר עם מומחים מטעם האיגוד האמריקאי למחלות זיהומיות במטרה לשמוע מהם על התועלת של החיסון, מוכנות ארצות הברית למוטאציות חדשות והרושם שלהם מההנחיות החדשות של הנשיא הנכנס ג’ו ביידן .

אחד החששות העיקריים נוגע ליכולת של חיסונים כנגד נגיף הקורונה לפעול כנגד זנים חדשים. כל החיסונים הזמינים כיום מכוונים כנגד חלבון ה-Spike ומנסים להוביל לתגובת נוגדנים מנטרלים הנקשרים לחלבון. מוטאציית B.1.1.7 התפתחה באתר חשוב מאוד של חלבון Spike Protein, מרכיב חיובי של נגיף הקורונה.

מהעדויות עולה כי נגיף הקורונה יכול לייצר 1-2 מוטאציות חדשות בחודש.עם זאת, וריאנט B.1.1.7 הפתיעה את החוקרים בבריטניה כאשר הם גילו לראשונה כי לווריאנט היו 17 מוטאציות. עדיין לא ברור מדוע וריאנט זו מדבק יותר, אך מומחים משערים כי המוטאציה מספקת לנגיף יתרון ומעלה את יכולת הקישור, כך שחודר לתאים בקלות רבה יותר. אחת ההשערות היא כי המוטאציות התפתחו בקרב מדוכאי חיסון שנדבקו בנגיף הקורונה, אם כי אין הוכחות לכך.

בפן החיובי, המומחים מסבירים כי החיסונים הזמינים מכוונים כנגד יותר מאתר אחד על חלבון ה-Spike של הנגיף. לאור זאת, במידה וישנה מוטאציה המשנה את מבנה החלבון, עדיין יש אזורים אחרים כנגדם החיסון יכול לפעול.

מדובר בתגובה פוליקולונאלית ולכן החיסון עדיין עשוי להיות יעיל כנגד הווריאנט הנ”ל. המומחים מדגישים כי למרות שהווריאנט החדש הוא מדבק יותר, לא נראה כי הוא קטלני יותר.

באשר לשאלה אם החיסונים כנגד נגיף הקורונה יהיו יעילים כנגד וריאנטים חדשים אחרים, המומחים מסבירים כי ייתכן מאוד כי יידרשו שינויים בחיסון כך שיהיה יעיל כנגד הוריאנטים החדשים, אך בשלב זה, לא נראה כי יש בכך צורך.

במידה ויידרשו עדכונים בחיסונים הזמינים, יש יתרון לחיסוני רנ”א שליח ניתן לעדכן אותם במהירות וכל שנדרש לעשות הוא לצרף מספר נוקליאוטידים יחדיו. הם מציינים כי עדכונים של החיסונים נדרשים גם עם חיסונים כנגד שפעת ואלו מבוצעים כל שנה. עם מימון הולם, אותה מערכת יכולה לשמש גם בכדי להתמודד עם השינויים בנגיפי הקורונה.

דרושים מחקרים נוספים על-מנת להבטיח כי מבינים בצורה הטובה ביותר את המצב המתפתח. חשוב להשלים ניסויים מעבדתיים נוספים במטרה להבין כיצד הנגיף משתכפל בתא ולאפיין את כל המוטאציות וההשפעות שלהן. יש מקום לדאגה, להשלים מחקרים נוספים, אך אין צורך להיבהל.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה