Gout

מה בין לחץ דם גבוה ובין פרפור פרוזדורים? (European Journal of Preventive Cardiology)

מנתונים חדשים עולות עדויות מוצקות לפיהן לחץ דם גבוה תורם להתפתחות פרפור פרוזדורים, ממצאים אשר עשויים להעיד כי ניתן למנוע את התפתחות הפרעת הקצב, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Preventive Cardiology.

במסגרת המחקר השלימו החוקרים ניתוח MR (Mendelian Randomization) להערכת הקשר הסיבתי האפשרי בין רמות לחץ דם ובין הסיכון להתפתחות פרפור פרוזדורים. הם זיהו וריאנטים גנטיים שנקשרו עם יתר לחץ דם ממאגר International Consortium of Blood Pressure Genome Wide Association Studies שכלל 299,024 משתתפים.

מבין 901 וריאנטים, 894 נבחנו באופן מעמיק להערכת הקשר עם וריאנטים גנטיים הקשורים עם פרפור פרוזדורים.

ניתוח MR זיהה קשר סיבתי אפשרי בין פרפור פרוזדורים ובין לחץ דם סיסטולי (יחס סיכויים של 1.018 לכל עליה של 1 מ”מ כספית, p<0.001) לחץ דם דיאסטולי (יחס סיכויים של 1.026 לכל עליה של 1 מ”מ כספית, p<0.001) ולחץ דופק (יחס סיכויים של 1.014 לכל עליה של 1 מ”מ כספית). ממצאים אלו נותרו מובהקים סטטיסטית בניתוחים נוספים של הנתונים, כולל ניתוח בשיטת MR-Egger ו-MR-PRESSO.

הקשר הסיבתי בין עליה בלחץ דם ובין עליה בסיכון לפרפור פרוזדורים הוא ככל הנראה סיבתי ונכון למדדי לחץ דם שונים. ללא תלות בגורמי סיכון אחרים, איזון אופטימאלי של לחץ הדם עשוי להוות יעד תרפואיטי חשוב במניעת פרפור פרוזדורים באוכלוסיה הכללית.

European Journal of Preventive Cardiology, online February 9, 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה