Gout

פגלוטיקאז בטוח לטיפול בחולי גאוט המטופלים בדיאליזה (National Kidney Foundation)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר שהוצג בפגישה של ה-National Kidney Foundation הדגים כי טיפול בגאוט עם פגלוטיקאז נסבל היטב באוכלוסייה המטופלת בדיאליזה.

“עד כה הספרות הייתה מוגבלת בנושא בכל הקשור לחולי מחלת כליה כרונית שעוברים טיפולי דיאליזה, אם כי אנו יודעים שאנשים עם מחלת כליה כרונית נוטים יותר לפתח גאוט”, הסביר אחד החוקרים ל-MedPage Today. “חלק מהתרופות המשמשות בדרך כלל לטיפול בגאוט לא נחקרו היטב או נקשרו לתופעות לוואי באוכלוסיית מטופלי הדיאליזה, ולכן רצינו להבין טוב יותר האם הטיפול בפגלוטיקאז יכול להועיל לאוכלוסיית חולים זו, בהתחשב בעומס המשמעותי של גאוט שאינו בשליטה על הבריאות ואיכות החיים של המטופל”, הוסיף. הוא ציין גם כי נראה כי הטיפול נסבל היטב, לאור העובדה שכמעט רבע מהחולים קיבלו לפחות 12 אינפוזיות של הטיפול בזמן תקופת הדיאליזה.

פגלוטיקאז זכה לראשונה באישור ה-FDA בספטמבר 2010 לטיפול בגאוט אצל מבוגרים שאינם מגיבים היטב לטיפולים אחרים. עם זאת, חולי דיאליזה לא נכללו בניסוי פאזה III. המחקר הנוכחי כלל 42 חולי גאוט לא בשליטה שעוברים טיפולי דיאליזה וקיבלו אינפוזיית פגלוטיקאז (קריסטקסה) דו-שבועית. בסך הכל, תשעה מטופלים (21%) קיבלו 12 אינפוזיות פגלוטיקאז או יותר, החציון היה 3 אינפוזיות ומרווח הזמן החציוני בין הטיפולים היה 14 יום (ממוצע של 19.5 ימים).

כמעט כל המטופלים נטלו חומרים מעוררי אריתרופואיזה (ESA) לפני ואחרי הטיפול בפגלוטיקאז. עם זאת, חלה ירידה משמעותית במינון ה-ESA החודשי הממוצע לאחר טיפולי פגלוטיקאז בקרב קבוצה זו, עם הפחתת מינון ממוצעת של 14,574 יחידות לחולה (רווח בר-סמך – 358-28,779, P = 0.047). “ממצא בלתי צפוי ומעניין זה ראוי לחקירה ממוקדת נוספת”, ציינו מחברי המחקר. מאידך, רמות ההמוגלובין הממוצעות לפני ואחרי השימוש בפגלוטיקאז נותרו יציבות עבור חולים אלו (10.9 ± 1.3 גרם / ד”ל לעומת 10.4 ± 1.6 גרם / ד”ל).

“בסופו של דבר, גאוט הוא מצב שניתן לטפל בו,” אמר אחד ממחברי המחקר ל-MedPage Today. “עם זאת, ההשפעות ארוכות הטווח של גאוט יכולות להיות בעלות השלכות חמורות על חולי דיאליזה ויש להתייחס אליהן בדחיפות הנדרשת.”, הוסיף. “ממצאינו ממחישים כי פגלוטיקאז יכול להיות טיפול יעיל לגאוט חמור שלא מגיב לטיפול, אפילו בקרב חולי דיאליזה”, אמר.

לכתבה ב-Medpage today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה