Growth Disorders

מה בין הורמוני מין ובין אי-ספיקת לב בגברים ובנשים לאחר מנופאוזה? (J Clin Endocrinol Metab)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי רמות נמוכות יותר של טסטוסטרון ו-DHEA-S (Dehydroepiandrosterone Sulfate) בגברים ורמות נמוכות של DHEA-S בנשים מלוות בסיכון מוגבר להתפתחות אי-ספיקת לב.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין רמות טסטוסטרון, DHEA-S ו-SHBG (Sex Hormone Binding Globulin) עם היארעות אי-ספיקת לב, אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור של חדר שמאל ואי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד של חדר שמאל.

החוקרים התבססו על נתונים ממחקר ARIC (Atherosclerosis Risk in Communities), מחקר עוקבה פרוספקטיבי עם חציון מעקב של 19.2 שנים. הם התמקדו ב-4,107 גברים ו-4,839 נשים לאחר-מנופאוזה, בגיל ממוצע של 63.2 שנים ו-62.8 שנים, בהתאמה. רמות הורמוני מין בדם נמדדו בביקור הרביעי, בין השנים 1996-1998. התוצא העיקרי כלל היארעות אירועי אי-ספיקת לב.

ממצאי המחקר מעידים כי להורמוני מין תפקיד חשוב בהתפתחות אי-ספיקת לב בגברים ובנשים.

מהנתונים עלה קשר תלוי-מינון בין ירידה ברמות הורמוני מין ובין הסיכון לאי-ספיקת לב, כאשר כל ירידה של סטיית תקן אחת בלוגריתם רמות טסטוסטרון כולל, DHEA-S ו-SHBG לוותה בעליה של 10%, 7% ו-4% בגברים. בנשים, תועד קשר לא-מובהק סטטיסטית בין רמות טסטוסטרון כולל או SHBG ובין הסיכון לאי-ספיקת לב, אך רמות DHEA-S נמוכות לווה בסיכון מוגבר לאי-ספיקת לב, עם עליה של 17% בסיכון לכל ירידה של סטיית תקן אחת בלוגריתם רמות ההורמון.

הקשר בין הורמוני מין ובין תתי הסוגים של אי-ספיקת לב הדגים דפוס דומה, אך חלש יותר והפך לא-מובהק סטטיסטית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי להורמוני מין בגברים ובנשים השפעה אפשרית על הסיכון להתפתחות אי-ספיקת לב.

J Clin Endocrinol Metab. 2020;105

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה