H. Pylori/Ulcer

רחצת תינוקות למעלה מפעם בשבוע מעלה את הסיכון לאקזמה (מתוך כנס ה-EAACI)

רחצת תינוק למעלה מפעם בשבוע מלווה בעליה של כמעט כפליים בסיכון לאקזמה וכל אמבטיה נוספת מעלה את הסיכון לפגיעה בתפקוד העור כמחסום, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס מטעם ה-European Academy of Allergy and Clinical Immunology.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים תינוקות מאנגליה ווילס אשר לקחו חלק במחקר Enquiring About Tolerance, בו נבחנה חשיפה מוקדמת למזון והתפתחות מחלות אלרגיות. ההורים השלימו שאלונים כאשר התינוקות היו בגיל 3 חודשים ושוב בגיל 12 חודשים. הם נשאלו אודות שימוש בחומרי לחות, שמפו, סבון, בועות אמבט, שמן אמבט ומגבונים לתינוקות, כמו גם אודות תדירות רחצת תינוקות. עוד התבקשו ההורים לספק הערכה אישית של דרגת היובש העורי של ילדיהם.

התינוקות נבחנו בגיל 3 חודשים ובגיל 12 חודשים לנוכחות אקזמה, על-פי פרוטוקול ISAAC (International Study of Asthma and Allergies in Childhood) ואובדן מים דרך העור של האמה השמאלית.

מהנתונים עלה כי רחצת תינוקות למעלה מפעם בשבוע, בהשוואה לרחצת התינוקות בתדירות פחותה, לוותה בסיכון גבוה משמעותית לאקזמה בגיל 3 חודשים (יחס סיכויים מתוקן של 1.69, p=0.03).

בגיל 3 חודשים, ההפרעה בתפקוד העור כמחסום אובדן מים דרך העור בקצב של לפחות 15 גרם למ”ר בשעה הייתה חמורה יותר ב-317 התינוקות (24.4%) עם אקזמה, בהשוואה ל-986 התינוקות ללא אקזמה (15.7 לעומת 12.4 גרם/מ”ר/שעה, p<0.001).

כל רחצה נוספת בשבוע נקשרה עם הפרעה בתפקוד העור כמחסום לאחר תקנון להיסטוריה משפחתית של אקזמה, מוטאציה תורשתית ב-Filaggrin ודיווח של בני המשפחה על עור יבש ושימוש בתחליבים (יחס סיכויים מתוקן של 1.21).

הפרעה בתפקוד העור כמחסום זוהתה ב-14.6% מהתינוקות בהם רחצה באמבט בוצעה עד פעם בשבוע, בעוד שעם רחצה באמבט פעמיים 2-4 פעמים בשבוע שיעור זה עמד על 26.4% מהתינוקות, רחצה של 5-6 פעמים בשבוע לוותה בשיעורי הפרעה בתפקוד העור כמחסום של 30.4% ועם רחצה לפחות פעם ביום עמדו שיעורים אלו על 44.0%. הקשר בין תדירות הרחצה ובין אקזמה אבד לאחר 12 חודשים.

החוקרים מדגישים כי מדובר במחקר תצפיתי וכי דרושים מחקרים נוספים בנושא.

מתוך כנס ה-EAACI

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • היעילות והבטיחות של Tildrakizumab בטיפול בפסוריאזיס רובדי של הקרקפת (J Am Acad Dermatol)

    היעילות והבטיחות של Tildrakizumab בטיפול בפסוריאזיס רובדי של הקרקפת (J Am Acad Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Tildrakizumab (אילומיה) מהווה טיפול יעיל כנגד פסוריאזיס של הקרקפת, ללא סוגיות בטיחות חדשות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פסוריאזיס של הקרקפת הינה מחלה נפוצה וקשה לטיפול. מטרתם במחקר הנוכחי הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של […]

  • דום נשימה חסימתי בשינה שאינו מטופל מלווה בפרוגנוזה גרועה יותר בחולים עם מלנומה (CHEST)

    דום נשימה חסימתי בשינה שאינו מטופל מלווה בפרוגנוזה גרועה יותר בחולים עם מלנומה (CHEST)

    בקרב חולים עם מלנומה, דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה בינונית-עד-חמורה שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר לפרוגנוזה ירודה בטווח הארוך בחולים עם אבחנה של מלנומה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת CHEST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דום נשימה חסימתי בשינה הינו גורם סיכון חדש לפרוגנוזה שלילית בטווח הארוך בחולים עם מלנומה עורית.  עם […]

  • גיל מבוגר ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר לאבחנה של מלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מבוגר ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר לאבחנה של מלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    לאחר אבחנה ראשונה של מלנומה פולשנית ראשונית, גיל מבוגר ומגדר זכרי הינם גורמי סיכון אפשריים לאבחנה של מלנומה נוספת בשלב מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי העלייה החדה בהיארעות מלנומה עורית, לצד מספרים גדולים יותר של מלנומות המאובחנות בשלבים מוקדמים יותר ושיפור בטיפול במלנומה […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • תוצאות מאכזבות למשלב Rilzabrutinib עם סטרואידים במינון נמוך לטיפול בפמפיגוס (J Invest Dermatol)

    תוצאות מאכזבות למשלב Rilzabrutinib עם סטרואידים במינון נמוך לטיפול בפמפיגוס (J Invest Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Investigative Dermatology עולה כי מתן Rilzabrutinib בשילוב עם סטרואידים במינון נמוך לא הוביל להפוגה מלאה בחולים עם אבחנה חדשה או הישנות פמפיגוס. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול ארוך-טווח בקורטיקוסטרואידים במינון גבוה בחולים עם פמפיגוס בדרגה בינונית-עד-חמורה כרוך בתופעות לוואי וטיפול ממוקד, דוגמת Rilzabrutinib (מעכב Bruton Tyroskine Kinase), […]

  • השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    איזוטרטינואין (רואקוטן) הינה נגזרת של רטינואידים (ויטמין A) המשמשת לטיפול באקנה וולגריס (Acne Vulgaris) קשה שלא הגיבה לקוי טיפול מוקדמים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר מה-JAMA Dermatology שעסק בהערכת הסיכון היחסי והמוחלט לאובדנות ולתחלואה נפשית בקרב המשתמשים באיזוטרטינואין, ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה