H. Pylori/Ulcer

טיפול היברידי בטוח ויעיל כנגד הליקובקטר פילורי (מתוך כנס ה-DDW)

טיפול היברידי במשך 14 ימים יעיל כמו טיפול מרובע עם Bismuth במשך 10 ימים כנגד הליקובקטר פילורי, אך עם פחות תופעות לוואי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי ה-Digestive Disease Week.

המחקר הרב-מרכזי, אקראי, בתווית-פתוחה נועד לבחון את העדיפות של טיפול היברידי אל מול טיפול מרובע. החוקרים כללו במחקר 600 חולים עם עדות לזיהום בהליקובקטר פילורי, אשר חולקו באקראי לטיפול היברידי במשך 14 ימים, טיפול כפול במינון גבוה במשך 14 ימים, או טיפול מרובע על-בסיס Bismuth למשך 10 ימים.

הטיפול ההיברידי כלל Rabeprazole במינון 20 מ”ג, פעמיים ביום, עם Amoxicillin במינון 1 גרם, פעמיים ביום, למשך 14 ימים, עם Clarithromycin במינון 500 מ”ג ו-Metronidazole במינון 500 מ”ג פעמיים ביום בשבוע האחרון. טיפול כפול במינון גבוה כלל מתן Rabeprazole במינון 20 מ”ג ו-Amoxicillin במינון 750 מ”ג, ארבע פעמים ביום למשך 14 ימים. הטיפול המרובע על-בסיס Bismuth כלל Rabeprazole במינון 20 מ”ג פעמיים ביום, Tripotassium Dicitrato Bismuthate במינון 300 מ”ג, ארבע פעמים ביום, Tetracycline במינון 500 מ”ג, פעמיים ביום, ו-Metronidazole במינון 250 מ”ג, ארבע פעמים ביום, למשך 10 ימים.

החוקרים בחנו את סטאטוס הליקובקטר פילורי 6 שבועות לאחר סיום הטיפול. בניתוח לפי כוונה לטיפול, הטיפול ההיברידי הדגים שיעורי הכחדה של 96.5%, אשר היו דומים לשיעורי הכחדה של 93.5% עם טיפול מרוב וגבוהים משמעותית משיעורים שח 86% עם טיפול כפול במינון גבוה.

שיעור האירועים החריגים היה הנמוך ביותר בקבוצת טיפול כפול במינון גבוה (13%). שיעור זה היה נמוך משמעותית משיעור אירועים חריגים עם טיפול היברידי (25%) או עם טיפול משולש (34%).

ממצאי המחקר מאשרים כי טיפול היברידי מלווה בשיעורי הכחדה גבוהים ושכיחות נמוכה של תופעות לוואי, בהשוואה לטיפול מרובע על-בסיס Bismuth.

מתוך כנס ה-DDW

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה