Hair Loss

תוצאות מבטיחות למעכבי JAK בחולים עם Alopecia Areata (מתוך Journal of Allergy and Clinical Immunology)

מנתונים ממחקר ALLEGRO בשלב 2, אשר פורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology, עולות תוצאות מבטיחות לטיפול במעכבי JAK (Janus Kinase), Ritlecitinib או Brepocitinib, בחולים עם Alopecia Areata, לאחר שהתכשירים הניסיוניים הובילו לשיפור מולקולארי וקליני בנגעים בקרקפת באוכלוסיה זו.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מעכבי JAK הדגימו תוצאות מבטיחות לטיפול ב-Alopecia Areata, צורה אוטואימונית של נשירת שיער, במחקרים קטנים ולא-מבוקרים ובדיווחי מקרים. כעת השלימו החוקרים תת-מחקר של מחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, בשלב 2a להערכת היעילות והבטיחות של Ritlecitinib, מעכב JAK3 ו-TEC (Tyrosine kinase Expressed in hepatocellular Carcinoma) ו-Brepocitinib, מעכב של TYK2/JAK1 (Tyrosine Kinase 2) לטיפול ב-Alopecia Areata.

החוקרים בחנו את השינוי בסמנים בדגימות ביופסיה מנגעים בקרקפת בתחילת המחקר לאחר 12 ו-24 שבועות ו-46 חולים נכללו בזרוע הטיפול ב-Ritlecitinib (18 חולים), Brepocitinib (16 חולים) ופלסבו (12 חולים). עוד נבחנו הקורלציות בין סמנים ובין גדילה חוזרת של שיער, כפי שנקבע לפי מדד SALT (Severity of Alopecia Tool).

לאחר 24 שבועות, הן Ritlecitinib והן Brepocitinib הדגימו שיפור שעלה על 100% בטרנסקריפטום של נגעים בקרקפת לכיוון פרופיל תקין. לאחר 12 שבועות, השיפור ברקמת הקרקפת היה גדול יותר עם Brepocitinib בהשוואה ל-Ritlecitinib; עם זאת, לאחר 24 שבועות, השיפור היה גדול יותר עם Ritlecitinib.

החוקרים מסכמים וכותבים כי עם Ritlecitinib ו-Brepocitinib חל שיפור במדדי SALT אשר נקשר בקשר חיובי עם ביטוי סמני TH1 ונקשר בקשר שלילי עם ביטוי קרטין בשיער. הם קוראים להשלים מחקרים גדולים וארוכים יותר.

Journal of Allergy and Clinical Immunology, Dec 1, 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה