Head and Neck Cancer

במחלקת אא”ג ברמב”ם מאפשרים בחירת מנתח, יחס אישי , איבחון מהיר ללא שר”פ או צורך בתקציב נוסף (דהמרקר)

בכתבה מעוררת השראה והערכה רבה מראיינת רוני לינדר גנץ את פרופ’  זיו גיל, 46, אשר מנהל בשנתיים האחרונות את מחלקת אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר במרכז הרפואי רמב”ם. 

גיל מציג תפישה מקורית וייחודית של ניהול רפואי: הוא מאמין שניתן לאפשר במסגרת הרפואה הציבורית את כל מה שהביטוחים הפרטיים מציעים החל מבחירת מנתח, איבחון מהיר, יחס אישי ועוד, וע”פ הכתבה הוא אף מצליח ליישם זאת הלכה למעשה ברמב”ם. כמובן שבראש סדר העדיפויות שלו ושל הצוות שלו (שהרופאים הבכירים בו נבחרו אישית על ידו) עומדת בריאותו של המטופל. איו לו התנגדות כמובן לשכר טוב והוגן אבל הוא מאמין שאסור שהתמריץ הכספי יהווה שיקול מרכזי בעבודת הצוות הרפואי.

לטענתו מחקרים מוכיחים כי טיפול במסגרת רפואה ציבורית, ובעיקר בבית חולים אוניברסיטאי, הוא אפקטיבי ויעיל יותר מבחינת תוחלת ואיכות חיים בהשוואה לטיפולים במערכת פרטית, בעיקר בגלל האפשרות להמשיך לעקוב ולטפל גם לאחר הניתוח.

לכתבה המלאה

הערת המערכת: השאלה כמובן אם המודל הזה שככל הנראה פועל באופן מוצלח מאוד במחלקת אא”ג ברמב”ם (בכתבה מדווח כי יש עוד מס’ מחלקות שפועלות על בסיס עקרונות דומים) יכול גם לעבוד בכל המחלקות ובכל בתי החולים הציבוריים. טכנית, כנראה שכן, השאלה אם יש עדיין מספיק רופאים ומנהלים חדורי מוטיבציה ואידיאולוגיה כמו פרופ’ גיל והצוות שלו ? אנחנו דווקא אופטימיים ומאמינים שיש… 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה