Head and Neck Cancer

השוואת ניתוח לעומת טיפול כימותרפי-קרינתי כנגד ממאירויות ראש וצוואר (JAMA Oncol.)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש ינואר בכתב העת JAMA Oncology, עולה כי אין הבדל בהישרדות הכוללת של חולים עם ממאירויות OPSCC (Oropharyngeal Squamous Cell Cancer) בעקבות טיפול ניתוחי או טיפול כימותרפי-קרינתי דפיניטיבי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ממאירויות OPSCC שליליות לנגיף HPV (Human Papillomavirus) נמצאו עמידות לטיפול כימותרפי-קרינתי קונבנציונאלי ומלוות בפרוגנוזה גרועה, בהשוואה למחלה חיובית לנגיף HPV. כעת הם ביקשו לבחון את תוצאות ההישרדות בין חולים עם אבחנה חדשה של ממאירות שלילית ל-HPV בעקבות טיפול ניתוחי ראשוני לעומת טיפול כימותרפי-קרינתי.

מדובר במחקר תצפיתי בו נערכה השוואה בין תוצאות טיפול ניתוחי לעומת טיפול כימותרפי-קרינתי דפיניטיבי.

מדגם המחקר כלל 1,044 חולים, מהם 460 (44.1%) שהופנו ישירות לניתוח ו-584 חולים (55.9%) שטופלו בכימותרפיה וקרינה. חציון גיל המשתתפים עמד על 59 שנים; 812 היו גברים (77.8%), 232 היו נשים (22.2%). חציון משך המעקב עמד על 30 חודשים. כ-59% מהחולים בקבוצת הניתוח השלימו טיפול אדג’וונטי בכימותרפיה וקרינה.

מניתוח סטטיסטי עלה כי טיפול ניתוחי לא לווה בעליה בהישרדות כוללת, בהשוואה לטיפול כימותרפי-קרינתי (יחס סיכון מתוקן של 1.01). ניתוח מתואם שכלל 822 חולים הדגים הישרדות כוללת דומה (יחס סיכון של 1.14). העדר התועלת ההישרדותית של הפניה ישירות לניתוח נותר בניתוח שכלל חולים עם שולי ניתוח שליליים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ההישרדות הכוללת הייתה דומה בחולים עם ממאירויות ראש/צוואר שליליות לנגיף HPV, כאשר הטיפול הראשוני כלל ניתוח לעומת טיפול כימותרפי-קרינתי. מרבית החולים לאחר ניתוח השלימו טיפול כימותרפי-קרינתי אדג’וונטי.

JAMA Oncol. Published online January 5, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה