Head and Neck Cancer

התועלת של אספירין והפרין בנשים הרות עם נוגדני aPL והפלות חוזרות (Cochrane Systematic Review)

מנתונים שפורסמו ב-Cochrane Database of Systematic Reviews עולה כי משלב הפרין (Unfractionated Heparin או Low Molecular Weight Heparin) עם אספירין במהלך היריון עשוי להביא לעליה בשיעור לידות-חי בנשים עם נוגדני aPL (Anti-Phospholipid), בהשוואה לטיפול באספירין בלבד.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות של אספירין ו/או הפרין לשיפור תוצאות היריון בנשים עם נוגדני aPL (Lupus Anticoagulant ו/או β2-glycoprotein-I) לפחות בשתי בדיקות שונות, עם היסטוריה של הפלות חוזרות. הם ערכו חיפוש במאגרי Cochrane Pregnancy and Childbirth’s Trials Register, ClincialTrials.gov ו-WHO International Clinical Trials Registry Platform והתמקדו במחקרים שבחנו את ההשפעות של אספירין, הפרין (בין אם UFH או LMWH), או שילוב של אספירין והפרין, אל מול פלסבו, טיפול אחר, או ללא טיפול, על תוצאות היריון בנשים עם נוגדני aPL בבדיקות חוזרות והיסטוריה של הפלות חוזרות.

הסקירה כללה 11 מחקרים, אשר כללו בסך הכול 1,672 נשים. המינון וסוג הטיפול בהפרין ואספירין היה שונה בין המחקרים. מחקר אחד השוואה אספירין בלבד מול פלסבו; לא תועדו מחקרים להשוואת הפרין בלבד מול פלסבו או מחקרים שערכו השוואה אל מול מעקב בלבד במהלך ההיריון. חמישה מחקרים בחנו את היעילות של הפרין (UFH או LMWH) בשילוב עם אספירין, אל מול אספירין בלבד; מחקר אחד ערך השוואה בין LMWH ובין אספירין; שני מחקרים השוו את השילוב של LMWH עם אספירין אל מול השילוב של UFH עם אספירין; שני מחקרים בחנו את תוצאות משלב הפרין במינונים שונים עם אספירין. כל המחקרים כללו אספירין במינון נמוך.

מהנתונים עולה אי-ודאות רבה בכל הנוגע להשפעה של אספירין על לידות חי, בהשוואה לפלסבו (סיכון יחסי של 0.94, רווח בר-סמך 95% של 0.71-1.25; מחקר יחיד; 4 נשים; עדויות בדרגת ודאות נמוכה מאוד).

ישנה אי-ודאות רבה בכל הנוע להשפעה כלשהי של אספירין על הסיכון לקדם רעלת היריון, אובדן היריון, לידה מוקדמת, הגבלה בגדילה תוך-רחמית או אירועים חריגים בילדות, בהשוואה לפלסבו.

שילוב אספירין עם הפרין הביא לעליה במספר לידות-חי (סיכון יחסי של 1.27; רווח בר-סמך 95% של 1.09-1.49; 5 מחקרים, 1,295 נשים, עדויות בדרגת ודאות נמוכה).

ישנה אי-ודאות בכל הנוגע להשפעה כלשהי של משלב אספירין עם הפרין על הסיכון לקדם רעלת היריון, לידה מוקדמת, או הגבלה בגדילה תוך רחמית, בהשוואה לאספירין בלבד. ישנה אי-ודאות רבה בנוגע להשפעה של אספירין עם הפרין על אירועים חריגים (דימום) באם, בהשוואה לאספירין בלבד (סיכון יחסי של 1.65; רווח בר-סמך 95% של 0.19-14.03, מחקר יחיד; 31 נשים).

משלב הפרין עם אספירין עשוי להפחית את הסיכון לאובדן היריון (סיכון יחסי של 0.48; רווח בר-סמך 95% של 0.32-0.71; 5 מחקרים; 1,295 נשים, עדויות בדרגת ודאות נמוכה).

בהשוואת משלב LMWH עם אספירין אל מול אספירין בלבד, הסיכון היחסי ללידת חי עמד על 1.20 (רווח בר-סמך 95% של 1.04-1.38; 3 מחקרים, 1,155 נשים). בהשוואת UFH עם אספירין אל מול אספירין בלבד, הסיכון היחסי ללידת חי עמד על 1.74 (רווח בר-סמך 95% של 1.28-2.35; שני מחקרים, 140 נשים).

החוקרים מסכמים וכותבים כי משלב הפרין (LMWH או UFH) עם אספירין במהלך היריון עשוי להביא לעליה בשיעורי לידות-חי בנשים עם נוגדני aPL, בהשוואה לטיפול באספירין בלבד. התועלת של הפרין נבעה בעיקר ממחקר גדול אחד בו משלב LMWH עם אספירין נבחן אל מול אספירין בלבד.

Cochrane Systematic Review 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה