Head and Neck Cancer

השוואת תוצאות טיפול בקיטרודה לעומת טיפול כימותרפי כנגד ממאירות מתקדמת של הוושט (J Clin Oncol)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם ממאירות מתקדמת של הוושט, טיפול ב-Pembrolizumab (קיטרודה) עשוי להביא לשיפור גדול יותר בהישרדות הכוללת, בהשוואה לטיפול כימותרפי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לחולים עם ממאירות מתקדמת של הוושט פרוגנוזה גרועה ואפשרויות טיפול מוגבלות. הם השלימו מחקר בתווית-פתוחה, בשלב III, בו חולקו באקראי 628 חולים עם ממאירות מתקדמת/גרורתית של הוושט (ממאירות תאי קשקש או אדנוקרצינומה), לאחר התקדמות מחלה תחת טיפול קודם, לטיפול בקיטרודה במינון 200 מ”ג כל שלושה שבועות, למשך עד שנתיים, או לטיפול כימותרפי לפי בחירת החוקרים.

התוצאים העיקריים של המחקר כללו את ההישרדות הכוללת בחולים עם מדד CPS (Combined Positive Score) להערכת ביטוי PD-L1 (Programmed Death Ligand-1) של 10 נקודות ומעלה, בחולים עם קרצינומה של תאי קשקש ובכלל החולים.

מהנתונים עולה כי ההישרדות הכוללת הייתה ארוכה יותר עם קיטרודה, בהשוואה לטיפול כימותרפי בחולים עם מדד CPS של 10 נקודות ומעלה (חציון של 9.3 לעומת 6.7 חודשים; יחס סיכון של 0.69, p=0.0074). שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר 12 חודשים עמדו על 43% עם קיטרודה, בהשוואה ל-20% עם כימותרפיה.

חציון ההישרדות הכוללת עמד על 8.2 חודשים לעומת 7.1 חודשים (יחס סיכון של 0.78, p=0.0095) בחולים עם קרצינומה של תאי קשקש ועל 7.1 חודשים לעומת 7.1 חודשים (יחס סיכון של 0.89, p=0.0560) בכלל החולים.

אירועים חריגים על-רקע הטיפול בדרגה 3-5 תועדו ב-18.2% מהחולים בקבוצת טיפול בקיטרודה, בהשוואה ל-40.9% מאלו תחת טיפול כימותרפי.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול בקיטרודה לווה בהארכת ההישרדות הכוללת, בהשוואה לטיפול כימותרפי, לצד שיעור אירועים חריגים נמוך יותר, כאשר ניתן כקו טיפול שני לחולים עם ממאירות מתקדמת של הוושט ומדד CPS של 10 נקודות ומעלה.

J Clin Oncol 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה