Head and Neck Cancer

המיקרוביום במעיים והקשר לחומרת מחלת וירוס הקורונה (Gut)

מחקר חדש שפורסם ב-Gut הראה כי חולים עם רמות נמוכות של מיני חיידקים מסוימים במיקרוביום במעי הראו ריכוז גבוה יותר של ציטוקינים ומרקרים כמו CRP, LDH ו-AST. רמות אלו הצביעו על קשר בין הרכב חיידקי המעיים לחומרת מחלת ה-COVID-19.

למרות שמחלת ה-COVID-19 היא בעיקר מחלה של דרכי הנשימה, ישנן עדויות גוברות המצביעות על כך שדרכי העיכול מעורבים גם כן במחלה זו. מחקר זה בדק האם המיקרוביום של המעי קשור לחומרת המחלה בחולי COVID-19, והאם ההפרעות בהרכבו נפתרות עם ההחלמה מנגיף ה-SARS-CoV-2.

החוקרים אספו נתונים לגבי בדיקות דם, צואה ומידע כללי של מאה חולים עם SARS-CoV-2 שאומת בבדיקות מעבדה. סדרה של דגימות צואה נאספו מ-27 מתוך 100 החולים עד 30 יום לאחר האבחון שלהם כחיוביים ל-SARS-CoV-2.

תוצאות המחקר הראו כי הרכב המיקרוביום של המעיים השתנה באופן משמעותי בקרב חולי COVID-19 בהשוואה לאנשים ללא COVID-19, ללא קשר לנטילת תרופות (p <0.01). מספר חיידקי מעיים בעלי פוטנציאל חיסוני ידוע כגוןFaecalibacterium prausnitzii, Eubacterium rectale ו-bifidobacteria נמצאו ברמות נמוכות במעי החולים ונשארו ברמות נמוכות בדגימות שנאספו עד 30 יום לאחר ההחלמה מהמחלה. נוסף על כך, הרכב לא תקין זה של המיקרוביום היה מרובד לחומרת המחלה והראה התאמה לריכוזים גבוהים של ציטוקינים דלקתיים וסמנים בדם כמו CRP, LDH, GGT ו-AST.

הקשר בין הרכב חיידקי המעיים, רמות ציטוקינים וסמנים דלקתיים בחולי COVID-19 מצביע על כך שמיקרוביום המעיים מעורב בחומרת מחלת ה-COVID-19. קשר זה עשוי להיות קשור לויסות התגובה החיסונית של המטופל. יתר על כן, דיסביוזה של המיקרוביוטה במעי לאחר החלמה מהמחלה עשוי לגרום להימשכות התסמינים, ובכך מדגיש את הצורך בהבנה של מעורבות המיקרואורגניזמים במעיים לדלקת ול-COVID-19.

לכתבה במדפייג’טודי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה