Head and Neck Cancer

חוקרי האונ’ העברית מזהירים מפני עלייה מחודשת בתחלואה בחודש מרץ במידה ותתבצע פתיחה מלאה של המשק

העצירה בירידה במקדם ההדבקה כפי שניתן לראות כאן מתוך תמ”צ מגן ישראל היום

ביחד עם המספר הגבוה עדיין יחסית של חולים קשים (814) עם כ-107 חולים קשים חדשים אמש ממשיך להדאיג את אגף המודיעין וגורמים נוספים כפי שנראה כאן מיד, במיוחד לאור פורים המתקרב, מה שגם ככל הנראה יוביל להחלטה לעוצר לילי בפורים.

חוקרי האונ’ העברית מפרסמים היום דו”ח בו הם מזהירים מפני עלייה בתחלואה, לפניכם הדו”ח:

דו”ח ניתוח נתוני קורונה של חוקרי האוניברסיטה העברית והדסה

חוקרי האוניברסיטה העברית והדסה, המנטרים באופן יומי את מצב התחלואה בישראל, פרסמו היום (שלישי) דו”ח חדש, שנשלח למל?ל.

עיקרי הדו”ח:

השבוע נעצרה הירידה במקדם ההדבקה כשבועיים לאחר השלב הראשון בפתיחת המשק. הפתיחה האחרונה צפויה להוביל לשינוי נוסף.

החלה ירידה משמעותית בעומס בבתי החולים, המתבטאת בירידה במספר החולים הקשים באשפוז, הנובעת מהתחסנות האוכלוסייה העיקרית המועדת לאשפוז (בני מעל 50). 

בעת הקרובה צפויה מגמה זו להמשך, תוך שיפור שרידות החולים בעיקר עקב שינוי תמהיל הגילאים של החולים, שינוי הנובע מהתחסנות האוכלוסייה.

צופים כי במהלך שבוע הבא, עשוי מספר החולים הקשים באשפוז לרדת לסביבות ה-500-700 מאושפזים בבתי החולים.

בעת הקרובה, התרומה לתחלואה הקשה מבני 40-49 צפויה להמשיך לגדול. בבני גיל זה יש עלייה כמעט רצופה, מזה כחודשיים, במספר האשפוזים.

בגילאים האלו ובגילאים צעירים יותר (20-40) יש חשיבות גבוהה להתחסנות, במיוחד של הורים (ועובדי הוראה), למניעת הדבקה נרחבת של ילדים.

פתיחה מלאה של המשק צפויה להוביל לעלייה בתחלואה קשה במהלך חודש מרץ.לפיכך, מומלץ לבצע פתיחה מבוקרת שתאפשר ניטור מצב התחלואה ומניעת התפתחות גל תחלואה נוסף. בנוסף, מומלץ לבחון שינוי מדיניות בדיקות בחשיפה של מתחסנים, בכדי לבדוק ישירות את יכולת ההדבקה שלהם.

להלן התרחיש שמציגים החוקרים :

על המסמך חתומים, כמו במסמכים הקודמים – פרופ’ ינון אשכנזי, פרופ’ דורון גזית ופרופ’ נדב כץ ממכון רקח לפיזיקה יחד עם פרופ’ רונית קלדרון-מרגלית ופרופ’ רן ניר-פז מבית הספר לבריאות הציבור ורפואה קהילתית באוניברסיטה העברית בירושלים ומבית חולים הדסה, יחד עם ד?ר הילה דה-ליאון מ-INFN-TIFPA באוניברסיטת טרנטו (איטליה).

לדו”ח המלא

לאזהרות מצטרף גם ד”ר ארז ברנבוים מנכ”ל ביה”ח הציבורי אסותא אשדוד האומר: עקב אכילס של החברה הישראלית- שאננות ואי הפקת לקחים.” והוא  מוסיף ש”צמצום מיטות במחלקת קורונה לא יהיה לפני חג הפסח. ניסיון העבר מלמד אותנו, שבכל פעם שיש אור בקצה המנהרה אזרחי ישראל נוטים להסתנוור ממנו ולעבור מהתנהגות אחראית ומאמצת הנחיות לאווירת “סוף קורס”, זהו עקב אכילס בהתמודדות של החברה הישראלית עם מגפת הקורונה.
מחלקות הקורונה עדיין מלאות וקצב הירידה במספר המאושפזים אינו כפי שצפוי היה להיות, וזאת לצד עלייה מדאיגה בחולים מקרב אוכלוסיות ייחודיות לגל הנוכחי כנשים הריוניות. 
כל עוד קבוצת הגיל 0-16 וכן מאתיים אלף אזרחים מעל גיל 50 לא חוסנו, אנחנו עדיין נמצאים בעצומה של מגיפה מסוכנת ומדבקת. לפיכך טרם צמצמנו המיטות במחלקות הקורונה, ואין בכוונתי לעשות זאת בזמן הקרוב בוודאי שלא לפני חג הפסח”

במקביל, שר הבריאות מעדכן כי למעלה מ 70 אחוז מאזרחי ישראל מעל גיל 16 התחסנו – 4,456,000 איש התחסנו, מתוכם 3,076,000 קיבלו גם את החיסון השני.

בטבלה שלהלן מתוך תמונת המצב של מגן ישראל מוצג מצב ההתחסנות/מחלימים לפי גילים, וכפי שניתן לראות מספר הלא מוגנים מעל גיל 50 עומד כעת על כ-220 אלף איש בלבד. יחד עם זאת, בקבוצות הגיל הצעיר יותר יש עדיין קבוצות המוגדרות בסיכון גבוה שטרם התחסנו. כמו כן, לפי מחקרים עליהם דיווחנו הבוקר כאן , נראה שיש מקום לשקול חיסון (במנה אחת) של כ-750 אלף מחלימי קורונה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה